Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Λευκαδίτικος κόκορας με μακαρόνια

Λευκαδίτικος κόκορας με μακαρόνια

Πιάτο για απαιτητικούς της γεύσης

Υλικά για 6-8 άτομα

– 2 κιλά κόκορα κομμένο σε μερίδες
– 2 κρεμμύδια μεγάλα τριμμένα
– 1 κεφάλι σκόρδο
– 3/4 φλιτζανιού λάδι
– 2 κουταλιές βούτυρο για τα μακαρόνια
– 1 ξυλάκι κανέλα
– 5 γαρύφαλλα ολόκληρα και κοπανισμένα
– 1 πρέζα μοσχοκάρυδο κοπανισμένο
– αλάτι
– πιπέρι
– 2 μεγάλες κουταλιές της σούπας ντομάτας πελτέ
– 1 κουτί ψιλοκομμένη ντομάτα
– 700 γραμμάρια περίπου μακαρόνια νούμερο 3
– κεφαλοτύρι τριμμένο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

1. Κόβουμε τον κόκορα σε μερίδες. Σε κατσαρόλα ρηχή ρίχνουμε το λάδι. Τσιγαρίζουμε το κρέας και στη συνέχεια το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε 3-4 ποτήρια νερό, τη ντομάτα και όλα τα μπαχαρικά.

2. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να βράσει σε σιγανή φωτιά περίπου 2 ώρες. Αν χρειαστεί νερό ξαναρίχνουμε και δοκιμάζουμε μήπως πρέπει να ρίξουμε κι άλλα μπαχαρικά για να γίνει πιο πικάντικη η γεύση. Το φαγητό πρέπει να μείνει με πυκνή σάλτσα κόκκινη και σκούρα από τα μπαχαρικά και αρκετά πλούσια για τα μακαρόνια.

3. Βράζουμε και σουρώνουμε τα μακαρόνια και ζεστά όπως είναι στην κατσαρόλα τα βουτυρώνουμε. Τα σερβίρουμε στα πιάτα με αρκετή σάλτσα και τριμμένο κεφαλοτύρι. Το κρέας με σάλτσα, το σερβίρουμε μετά σαν δεύτερο πιάτο.

4. Τα μακαρόνια γίνονται πιο νόστιμα αν ρίξουμε τη σάλτσα τους μέσα στην κατσαρόλα μισή ώρα πριν τα σερβίρουμε.

sidagi.gr