Χορταστικό πιάτο με λίγα υλικά
Υλικά
Για τα μανιτάρια
- 1/2 κιλό κρεμμυδάκια
- χυμό από 2 λεμόνια
- 2 φύλλα δάφνης
- λίγο μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένα
- αλάτι
- πιπέρι
- 3/4 κιλά μανιτάρια
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
Για τον πουρέ
- 8 γλυκοπατάτες
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 1 με 2 φλιτζάνια χλιαρό γάλα (όσο χρειαστεί)
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Για τα μανιτάρια
- Καθαρίζετε και πλένετε τα κρεμμύδια.
- Ρίχνετε σε κατσαρόλα το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια. Προσθέτετε το χυμό λεμονιών, το κρασί και μία κούπα ζεστό νερό.
- Προσθέτετε τα αρωματικά και το πιπέρι και αφήνετε να βράσουν περίπου 20 λεπτά.
- Ρίχνετε τα μανιτάρια και βράζετε για άλλα 15 λεπτά περίπου.
- Αλατοπιπερώνετε.
Για τον πουρέ
- Ξεφλουδίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε σε κύβους 3 εκ. Τις τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό και τις βράζουμε, καθαρίζοντας τον αφρό από την επιφάνεια.
- Τις βγάζουμε μέχρι να είναι τρυφερές, γύρω στα 25 λεπτά και τις στραγγίζουμε.
- Τοποθετούμε τις γλυκοπατάτες σε ένα μπολ και σιγά-σιγά προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι. Πολτοποιούμε με το πρες ή με ένα πιρούνι και σερβίρουμε τον πουρέ ζεστό.
Πηγή: newsbeast.gr