Πέμπτη , 9 Απρίλιος 2020
Παγωτό σοκολάτας με καρύδα

Παγωτό σοκολάτας με καρύδα

Υλικά για 4-6 άτομα

– 2 κουτιά (380 γραμμάρια) γάλα  πλήρες καρύδας

– 1  ¼ φλιτζάνι ζάχαρη

– ½ φλιτζάνια σκόνη άγλυκο κακάο

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε. Αφήστε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει ελαφρά, περίπου 8 λεπτά.
  2. Τοποθετήστε σε ένα δοχείο και παγώστε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά, περίπου 4 ώρες.
  3. Ετοιμάστε την παγωτομηχανή σας και ρίξτε το μείγμα μέσα στον κάδο της παγωτομηχανής δουλεύοντας το  μέχρι να πήξει, για 15 έως 20 λεπτά. Στη συνέχεια τοποθετείτε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
  4. Αν δεν έχετε παγωτομηχανή τότε αφού χτυπήσετε το μείγμα στο μίξερ το αποθηκεύετε κατευθείαν στη κατάψυξη για 4 -6 ώρες ανακατεύοντας το κάθε 45 λεπτά για 4 φορές συνολικά.