Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Πανακότα με κρόκο Κοζάνης

Πανακότα με κρόκο Κοζάνης

Γλυκό με όλες τις ευεργετικές ιδιότητες του σαφράν

Υλικά για 8 άτομα

  • Μισό λίτρο γάλα
  • 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 4 φύλλα ζελατίνης
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • Μία βανίλια
  • 100 γραμμάρια λικέρ amaretto
  • 1 κουταλιά του γλυκού ίνες κρόκου Κοζάνης μουλιασμένες σε 1 φλιτζανάκι χλιαρό νερό

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά, εκτός από τα φύλλα ζελατίνας και τοποθετούμε στη φωτιά ανακατεύοντας σταδιακά μέχρι να βράσουν.
  2. Αποσύρουμε, μεταφέρουμε το περιεχόμενο σε άλλο σκεύος και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας.
  3. Ανακατεύουμε μέχρι η κρέμα γάλακτος να κρυώσει.
  4. Τοποθετούμε το σκεύος μέσα σε άλλο με παγάκια για να παγώσει γρηγορότερα και να αποκτήσει το γλυκό καλύτερη υφή.
  5. Σερβίρετε με μαρμελάδα της επιλογής σας.