Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Πέννες με σάλτσα ντομάτας

Πέννες με σάλτσα ντομάτας

Η εύκολη συνταγή για μια νόστιμη μακαρονάδα

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 500 γραμμάρια ζυμαρικά πέννες

Για τη σάλτσα

  • ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 10 κλωνάρια μαϊντανό
  • αλάτι
  • πιπέρι φρέσκο
  • πιπέρι κόκκινο
  • λίγο ζάχαρη
  • 5 ντομάτες ώριμες
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο προαιρετικά

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τις πέννες σε αλατισμένο νερό  για 6-7 λεπτά και φυλάμε σε ζεστό μέρος.

Για τη σάλτσα

  1. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, σε χαμηλή φωτιά.
  2. Μόλις ξανθύνει το κρεμμύδι προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι λίγο, κόκκινο πιπέρι, τη ζάχαρη, λίγο νερό από το βρασμό (από τις πέννες) και βράζουμε μέχρι να γλασάρει η σάλτσα μας και να μειωθεί ο όγκος της.
  3. Ρίχνουμε τη σάλτσα μαζί με τις πέννες σε μία κατσαρόλα ή μπολ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα από το βρασμό και βράζουμε για ένα λεπτό ακόμα.
  4. Σερβίρουμε τις πέννες με τη σάλτσα πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και με λίγο φρέσκο πιπέρι.

 

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr