Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Tόνος σε λάδι ή σε νερό; Η απάντηση στην ερώτηση για το ποιος είναι πιο υγιεινός

Πολλές φορές έχετε βρεθεί στο δίλημμα τι να επιλέξετε, τόνο σε νερό ή λάδι;

Ποιο είναι τελικά πιο υγιεινό για να το συνοδεύσετε με τη σαλάτα σας;

Ο τόνος σε κονσέρβα είναι από τους πιο διαδεδομένους τύπους ψαριού παγκοσμίως.

Είναι σχετικά οικονομικός, αντέχει για πολύ καιρό και είναι πλούσια πηγή πρωτεΐνης ειδικά για τους αθλητές και όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους. 

Το ερώτημα ποιο είδος κονσερβοποιημένου τόνου είναι καλύτερο – στο λάδι ή στο νερό – είναι ως επί το πλείστον ζήτημα προσωπικής προτίμησης.

Ωστόσο, η κάθε μία επιλογή έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. 

Για παράδειγμα, αν θέλετε να κάνετε μια πιο διαιτητική επιλογή, τότε ο τόνος σε νερό είναι προτιμότερος καθώς περιέχει λιγότερες θερμίδες. Γι΄ αυτό άλλωστε τον συνιστούν οι διαιτολόγοι. 

Διαβάστε ποιο είδος κονσερβοποιημένου τόνου είναι καλύτερο, στο λάδι ή στο νερό στο bovary.gr


Πηγή