Σάββατο , 7 Ιούνιος 2025

Σεφ λέει ότι οι κατεψυγμένες πατάτες θα έχουν καλύτερη γεύση αν αποφύγετε το «μεγαλύτερο» λάθος στον φούρνο

Κατεψυγμένες πατάτες; Ναι, γιατί όχι; Οι κατεψυγμένες πατάτες αποτελούν μια εύκολη και γρήγορη λύση.

Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν στην κατάψυξή τους σακουλάκια με πατάτες έτοιμα προς χρήση. Γίνονται εύκολα χωρίς φασαρία και είναι νόστιμες. Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα. Πολλές φορές πανιάζουν. Με άλλα λόγια, δεν είναι τραγανές. Και αυτό δεν μας αρέσει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο σεφ David Nayfield, από το Che Fico, μιλώντας στη βρετανική Εxpress αποκαλύπτει το δικό της κόλπο για τραγανές κατεψυγμένες πατάτες.

Και δεν είναι κάτι δύσκολο…

Τα μυστικά για τέλεια τραγανές κατεψυγμένες πατάτες

Η σεφ ουσιαστικά λέει ότι, αν θέλουμε να είναι τραγανές οι κατεψυγμένες πατάτες μας, δεν πρέπει να βάζουμε πολλές είτε στο ταψί του φούρνου μας είτε στο καλάθι του air fryer. Αυτό το λάθος το περιγράφει ως το μεγαλύτερο που μπορεί να κάνει κανείς ψήνοντας κατεψυγμένες πατάτες.

Για να πετύχετε τις τέλειες τραγανές πατάτες χρειάζεστε απλώς χώρο, να αναπνέουν μεταξύ τους και να μην είναι η μία πάνω στην άλλη. Αν τοποθετήσετε πάρα πολλές πολύ κοντά μεταξύ τους, θα τις κάνετε να αχνίσουν αντί να ψηθούν.

Δεύτερο κόλπο: Πρέπει να έχετε προθερμάνει τη συσκευή σας. Είτε τον φούρνο είτε το air fryer.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν τις βάλετε κατευθείαν σε κρύο φούρνο ή φριτέζα αέρα, είναι πιθανό να έχετε ως αποτέλεσμα πανιασμένες ή ανομοιόμορφα ψημένες πατάτες. Το ιδανικό είναι να προθερμάνετε για λίγα λεπτά στους 200 βαθμούς, για να πετύχετε την τέλεια χρυσαφένια υφή.

Ένα τρίτο μυστικό, από άλλον σεφ, τον George Duran. Ανάμεσα σε φούρνο και air fryer προτιμήστε το δεύτερο.


Πηγή

Ελέγξτε επίσης

Ypseli: H ολοκαίνουργια ελληνική γαστροταβέρνα στο Παρίσι που μαγειρεύει την παράδοση αλλιώς

Η πρώτη ελληνική γαστροταβέρνα της γαλλικής πρωτεύουσας λέγεται Ypseli και όχι μόνο μαγειρεύει παραδοσιακά αλλά πουλάει …

Daily-News.GR