Κυριακή , 27 Σεπτέμβριος 2020

Άσκηση: 6 tips για να μην την εγκαταλείψετε το καλοκαίρι

Όταν η θερμοκρασία το καλοκαίρι φτάνει στα ύψη και μετά από πέντε λεπτά άσκησης είστε λουσμένοι στον ιδρώτα, είναι δύσκολο να μην εγκαταλείψετε την προσπάθεια.

Αυτό ισχύει για την άσκηση τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

Υπάρχουν ωστόσο τρόποι να προετοιμάσετε τον οργανισμό σας για τις υψηλές θερμοκρασίες και να μη χάσετε το κίνητρό σας όταν νιώθετε ότι σας εξαντλεί η ζέστη και σας εγκαταλείπει η ενέργεια.

Ενυδάτωση πριν και κατά τη διάρκεια της προπόνησης

Η καλή ενυδάτωση πριν την άσκηση είναι σημαντική, είναι όμως απαραίτητο να πίνετε υγρά και κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης για να έχετε ενέργεια και ισορροπία.  Όταν ο οργανισμός δεν έχει αποθέματα υγρών, κινδυνεύετε από θερμική εξάντληση, πρόωρη κόπωση και σε ακραίες περιπτώσεις από θερμοπληξία.

Παρότι η ποσότητα υγρών που πρέπει να πίνετε εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, οι γενικές οδηγίες αναφέρουν 8 ποτήρια νερού καθημερινά. Θα χρειαστείτε μεγαλύτερη ποσότητα ωστόσο, αν γυμνάζεστε σε εξωτερικούς χώρους και μάλιστα με υψηλές θερμοκρασίες. Στη διάρκεια μιας προπόνησης προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον 250ml νερού κάθε 15-30 λεπτά. ADTECH.config.placements[5933563] = { params: { alias: “”, key:””, target: “_blank” } };

Κάνετε διαλλειματική προπόνηση

Επιλέξτε σύντομη προπόνηση και «σπάστε» τη σε μικρότερα διαστήματα. Αυτό θα σας δώσει το απαιτούμενο κίνητρο και θα σας επιτρέψει να κάνετε συχνά διαλλείματα.

Μη φοβηθείτε την άσκηση στη ζέστη

Εκθέτοντας το σώμα σας σε υψηλότερες θερμοκρασίες, αυξάνετε την αντοχή σας. Κάντε προπόνηση σε θερμότερο περιβάλλον 1-2 φορές την εβδομάδα για να βελτιώσετε συνολικά τις επιδόσεις σας. Στη συνέχεια θα διαπιστώσετε ότι ανταπεξέρχεστε καλύτερα σε φυσιολογικές θερμοκρασίες.

Δείτε το σαν παιχνίδι

Μετατρέψτε μια υπαίθρια προπόνηση σε παιχνίδι χρησιμοποιώντας τη γεωγραφία της γειτονιάς σας για να θέσετε στόχους, όπως πόσο γρήγορα μπορείτε να καλύψετε με τρέξιμο μια περιοχή ή μέχρι πού μπορείτε να φτάσετε μέχρι το πρώτο διάλειμμα. Βλέποντάς το σαν παιχνίδι, θα βάλετε πιο εύκολα στόχους και θα διατηρήσετε την ενέργειά σας.

Έχετε πάντα κοντά μία υγρή πετσέτα

Για να αποφύγετε την υπερθέρμανση όταν γυμνάζεστε σε εξωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, έχετε πάντα κοντά σας μία βρεγμένη πετσέτα, η οποία θα σας βοηθήσει στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος. Χρησιμοποιήστε τη στο πρόσωπο και στο λαιμό για να παραμείνετε δροσεροί.

Μην ξεχνάτε τους ηλεκτρολύτες

Το νερό είναι απαραίτητο, αλλά για μια μεγάλη προπόνηση στη ζέστη μπορεί να μην είναι αρκετό. Όταν ιδρώνετε, χάνετε περισσότερα υγρά και ηλεκτρολύτες, άρα και ενέργεια. Η κατανάλωση κάποιου ενεργειακού ποτού ή διαλύματος με ηλεκτρολύτες θα σας βοηθήσει, επιλέξτε όμως με χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα.

Πηγή: popsugar.com

Διαβάστε επίσης:

Άσκηση χωρίς αποτέλεσμα; Οι 5 χειρότερες τροφές σύμφωνα με μία personal trainer

Σταματήσατε τη γυμναστική; Δείτε τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία σας

Μπορώ να φάω πριν τη γυμναστική; Οι συστάσεις των ειδικών


Πηγή