Τετάρτη , 20 Οκτώβριος 2021

Γαϊδουράγκαθο, πικραλίδα και αγκινάρα ευεργετούν το ήπαρ

Αν καταναλώνετε περισσότερο αλκοόλ από όσο πρέπει.

Αν εργάζεστε σε περιβάλλον με φυτοφάρμακα, τοξίνες ή χημικά.

Αν παίρνετε φάρμακα που επιβαρύνουν το ήπαρ (όπως αντικαταθλιπτικά, φάρμακα για τη χοληστερόλη κ.ά.).

Αν έχετε ήδη επιβαρυμένη ηπατική λειτουργία,

τότε πρέπει να γνωρίσετε τις εξαιρετικές ιδιότητες αυτών των βοτάνων.

Το γαϊδουράγκαθο είναι θεραπευτικό των πεπτικών διαταραχών και των οργανικών βλαβών από δηλητήρια και τοξίνες ενώ βοηθά ουσιαστικά σε χρόνιες φλεγμονώδεις παθήσεις και στη κίρρωση του ήπατος.

Σύμφωνα με πολλές τυφλές, ελεγχόμενες κλινικές μελέτες, το γαϊδουράγκαθο βοηθά σημαντικά στη μείωση των οργανικών βλαβών από αλκοόλ, ενώ η μακρόχρονη χρήση του φαίνεται να αυξάνει το προσδόκιμο επιβίωσης σε ασθενείς με ηπατικές βλάβες.

Επίσης μεταβάλλει ευνοϊκά τα επίπεδα των ηπατικών ένζυμων (τρανσαμινάσες) σε ασθενείς με κίρρωση, ιογενή ηπατίτιδα και λιπώδη διήθηση, βελτιώνει τα συμπτώματα της προκληθείσας τοξικής βλάβης σε όργανα (ναυτία, αδυναμία, απώλεια όρεξης, κόπωση και πόνος), ενώ βοηθά στην αποτροπή βλαβών από χημικά φάρμακα.

Επιπρόσθετα, αυξάνει τη ροή των γαστρικών υγρών που ανακουφίζουν τη δυσπεψία και τους πονοκέφαλους που συνδέονται με τη συμφόρηση των οργάνων αποτοξίνωσης.

Γνωρίζατε μάλιστα ότι η δραστική ουσία του γαϊδουράγκαθου σιλυμαρίνη είναι το αντίδοτο για τη δηλητηρίαση από το τοξικό μανιτάρι;

Η πικραλίδα είναι θεραπευτική για γαστρεντερικά προβλήματα, για την ψαμμίαση του ουροποιητικού (που αποδίδεται στην απολυμαντική της δράση και πιθανώς στην παρουσία σαπωνινών) και είναι χολοδιεγερτική. Η ινουλίνη που περιέχει αυξάνει τα ευεργετικά bifidobacteria στο έντερο, εξαλείφει τα παθογόνα, διεγείρει το ανοσοποιητικό, αυξάνει την απορρόφηση των μετάλλων, καταστέλλει την ανώμαλη κυτταρική ανάπτυξη, βοηθά στη διατήρηση σταθερών επιπέδων του σακχάρου και μειώνει την υπεργλυκαιμία.

sypldia2

Η αγκινάρα, αυξάνει την παραγωγή της χολής και τη χολική διαλυτότητα και καθαρίζει το ήπαρ από συσσωρεμένο λίπος. Τα αποτελέσματα κλινικών ερευνών κατέδειξαν τη δραστικότητα και την ασφάλεια των εκχυλισμάτων αγκινάρας στη θεραπεία ηπατικών, πεπτικών και χολικών δυσλειτουργιών όπως το αίσθημα φουσκώματος, τη ναυτία και τους γαστρικούς πόνους, όπως επίσης και στη θεραπεία της υπερλιπιδαιμίας σε ασθενείς με υψηλή χοληστερίνη και μπορεί ασφαλώς να συστήνεται για πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων. Επιπλέον η αγκινάρα έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

sypldia3

Το γαϊδουράγκαθο, η πικραλίδα και η αγκινάρα, όπως και κάθε βότανο στη φυσική του μορφή, δεν έχουν το ίδιο αποτέλεσμα με τα αντίστοιχα τιτλοδοτημένα εκχυλίσματα, τα οποία έχουν σταθερή ποσότητα της δραστικής ουσίας, σε μορφή που είναι απορροφήσιμη και διατηρεί όλα τα οργανοληπτικά της χαρακτηριστικά.

Το Milk Thistle Plus της Flora  είναι ένα Τιτλοδοτημένο Βοτανικό Εκχύλισμα από σπόρους γαϊδουράγκαθου (Silibum Marianum), εμπλουτισμένο με εκχυλίσματα ρίζας πικραλίδας και φύλλων αγκινάρας.

sypldia1

Ο συνδυασμός γαϊδουράγκαθου – πικραλίδας – αγκινάρας δρα συνεργικά κι είναι ο απόλυτος σύμμαχος της ηπατικής υγείας.

Προστατεύει το ήπαρ από τις βλάβες που προκαλούνται από αλκοόλ, φάρμακα, περιβαλλοντικές τοξίνες, βαρέα μέταλλα και ιούς. Βοηθά στην αναπαραγωγή νέων, υγιών ηπατικών κυττάρων κι έχει ευεργετική δράση στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών. Βοηθά την έκκριση χολής και μειώνει τα συμπτώματα δυσπεψίας και δυσκοιλιότητας.

Το Milk Thistle Plus εισάγεται από τον Καναδά και είναι προϊόν της Flora Ltd.

Αποκλειστική διανομή για Ελλάδα και Κύπρο: MedMelon, τηλ: 2310 449441, www.medmelon.gr, email: info@medmelon.gr


Πηγή