Σάββατο , 18 Ιανουάριος 2020

Γκρέιπφρουτ: Ο «βασιλιάς» των εσπεριδοειδών (βίντεο)

Το γκρέιπφρουτ ξεχωρίζει από την «οικογένεια» των εσπεριδοειδών χάρη στην υψηλή θρεπτική του αξία, αλλά και τη σημαντικότατη συμβολή του στο αδυνάτισμα.

Αν και η ελαφρώς πικρή γεύση του το καθιστά λιγότερο δημοφιλές από το πορτοκάλι ή το μανταρίνι, το γκρέιπφρουτ σίγουρα αξίζει μια θέση στην καθημερινή διατροφή μας.

Το γκρέιπφρουτ παρέχει πληθώρα βιταμινών, όπως η C, η Α, η Β1, η Β2 και η Β6, ενώ παρέχει και τα πολύτιμα μέταλλα κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο.

Η χαρακτηριστική του γεύση οφείλεται στη νεραντζίνη, ένα φλαβονοειδές που συμβάλλει στη διάσπαση της χοληστερόλης και τη μείωση του σακχάρου του αίματος. Ταυτόχρονα, η νεραντζίνη διευκολύνει την απώλεια κιλών, καθώς προωθεί την καύση του συσσωρευμένου λίπους.

Όσο πιο κίτρινο είναι εξωτερικά το γκρέιπφρουτ τόσο λιγότερες θερμίδες έχει και τόσο μεγαλύτερη είναι η περιεκτικότητά του σε νεραντζίνη. ADTECH.config.placements[5933563] = { params: { alias: “”, key:””, target: “_blank” } };

Δείτε κι αυτό:

Τα σημάδια που στέλνει το σώμα όταν τρώτε πολύ αλάτι (εικόνες)

Παπάγια: Το διατροφικό προφίλ του εξωτικού φρούτου (βίντεο)

Προβιοτικά: Οι καλύτερες πηγές, εκτός από το γιαούρτι (εικόνες)


Πηγή