Σάββατο , 25 Σεπτέμβριος 2021
Μέτρα για τον κορονοϊό λαμβάνει ο ΕΔΟΕΑΠ

Μέτρα για τον κορονοϊό λαμβάνει ο ΕΔΟΕΑΠ

Κλειστός θα είναι από αύριο, Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020, ο χώρος στάθμευσης του ΕΔΟΕΑΠ στην Αθήνα, στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας που οργανισμού έναντι του κορονοϊού. Σε όλα τα κτίρια (Αθήνα, Θεσσαλονίκη) θα λειτουργεί μόνο μία είσοδος, ώστε να καθίσταται εφικτός ο (προ) έλεγχος των εισερχομένων, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου του ασφαλιστικού οργανισμού των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Ο ΕΔΟΕΑΠ «αντιμετωπίζει τον κορονοϊό με δέσμη μέτρων, εναρμονιζόμενος με ό,τι επιτάσσει το υπουργείο Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και ενημερώνει τους ασφαλισμένους με κάθε μέσο για όλες τις εξελίξεις που τους αφορούν (πληροφοριακό υλικό και οδηγίες)», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

«Ασθενείς με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού (πυρετός, βήχας πονόλαιμος, καταρροή, μυαλγίες) και πρόσφατο ταξίδι (έως και 14 ημέρες πριν) σε χώρα υψηλού κινδύνου ή που ήρθαν σε επαφή με κάποιον από εν λόγω ταξιδιωτικό προορισμό παραμένουν κατ’ οίκον και επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ (210-5212000, 210-5212054) ή με τα ιατρεία του ΕΔΟΕΑΠ (210-7250050)» επισημαίνεται.

Ωστόσο, τονίζεται πως «τα ύποπτα κρούσματα δεν μπορούν να διαγνωστούν και να αντιμετωπιστούν από τον ΕΔΟΕΑΠ, αλλά μόνο στα δεκατρία, ορισθέντα από το υπουργείο Υγείας, “νοσοκομεία αναφοράς”».

Τέλος, ο ΕΔΟΕΑΠ ενημερώνει πως «σύμφωνα με επικαιροποιημένα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDL, 25/2/2020), χώρες υψηλού κινδύνου ορίζονται οι Κίνα, Χονγκ-Κονγκ, Ιράν, Ιταλία, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη και Νότια Κορέα».


Πηγή