Τετάρτη , 22 Σεπτέμβριος 2021
Στη μάχη κατά του κορονοϊού το εμβόλιο BCG για τη φυματίωση

Ξεκινούν και πάλι οι δοκιμές του εμβολίου για τον κορονοϊό από την AstraZeneca

Ακόμη και εντός της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να αρχίσουν και πάλι οι δοκιμές του εμβολίου της εταιρείας AstraZeneca Plc για τον κορονοϊό, καθώς η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ολοκλήρωσε την έρευνά της για τη σοβαρή ασθένεια που εμφάνισε ένας από τους συμμετέχοντες.

Η μεγάλη δοκιμή του εμβολίου στις ΗΠΑ έχει διακοπεί από τις 6 Σεπτεμβρίου, αφού ένας από τους εθελοντές φέρεται ότι εμφάνισε μια σπάνια νόσο, μια φλεγμονή του νωτιαίου μυελού που αποκαλείται εγκάρσια μυελίτιδα.

Όπως ανέφεραν τέσσερις πηγές στο πρακτορείο Reuters, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, είπαν στο πρακτορείο ότι ενημερώθηκαν πως οι δοκιμές μπορεί να ξαναρχίσουν αυτήν την εβδομάδα.

Η FDA δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα να σχολιάσει αυτήν την εξέλιξη. Όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν είναι σαφές το πώς θα χαρακτηρίσει την ασθένεια η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

Μία από τις πηγές είπε ότι η αμερικανική υπηρεσία ζητά από τους ερευνητές που διεξάγουν τη μελέτη να προσθέσουν την πληροφορία για το περιστατικό αυτό στο έντυπο συγκατάθεσης που υπογράφουν οι εθελοντές.

Στη Μεγάλη Βρετανία, μετά την έρευνα που διενεργήθηκε για τα θέμα, οι Αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις ώστε να δηλώσουν μετά βεβαιότητας αν η ασθένεια συνδέεται ή όχι με το πειραματικό εμβόλιο. Έτσι, επιτράπηκε να συνεχιστεί η δοκιμή στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως έγινε επίσης στη Βραζιλία, την Ινδία και τη Νότια Αφρική.


Πηγή