Τετάρτη , 26 Ιανουάριος 2022

ΠΟΥ: Την ερχόμενη εβδομάδα εξετάζει τα δεδομένα για την αναμνηστική δόση του εμβολίου | ΥΓΕΙΑ

Την επόμενη εβδομάδα θα εξετάσει η αρμόδια επιτροπή του ΠΟΥ τα δεδομένα για τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Όπως ανέφερε ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του Οργανισμού σήμερα, Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ για τα εμβόλια θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα για να εξετάσει τα δεδομένα σε ό,τι αφορά την αναμνηστική δόση, καθώς οι πλούσιες χώρες εντείνουν τα εμβολιαστικά προγράμματά τους για να καλύψουν μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ, Σούμια Σουαμινάθαν, δεν διευκρίνισε την ακριβή ημερομηνία της συνεδρίασης. Όμως, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων είπε ότι ο Οργανισμός θα κάνει συστάσεις για τη χρήση αυτών των αναμνηστικών εμβολίων μετά την εξέταση του θέματος από τους ειδικούς.

Ο Μάικ Ράιαν, ο διευθυντής αντιμετώπισης επειγόντων καταστάσεων του ΠΟΥ, είπε ότι δεν υπάρχουν ακόμη αποδείξεις ότι η χορήγηση αναμνηστικών δόσεων σε όλον τον πληθυσμό, περιλαμβανομένων και των υγιών ατόμων, θα παράσχει μεγαλύτερη προστασία έναντι της ασθένειας.


Πηγή