Τετάρτη , 5 Οκτώβριος 2022

Το πρωινό αδυνατίζει

Οι άνθρωποι που τρώνε πρωινό κάθε πρωί είναι πιο αδύνατοι και είναι λιγότερο πιθανό να πάρουν βάρος με την πάροδο του χρόνου, διαπιστώνει νέα μελέτη της Κλινικής Μάγιο (Μη κερδοσκοπική οργάνωση) στην Μινεσότα των ΗΠΑ.

Πληθώρα ερευνών έχουν αποφανθεί για τα οφέλη της κατανάλωσης ενός καλού πρωινού. Βέβαια, ο σύγχρονος τρόπος ζωής συχνά εμποδίζει τη κατανάλωσή του. Ωστόσο, είναι αδιαμφισβήτητη η σημασία του όχι μόνο για την υγεία μας αλλά και για την σιλουέτα μας, λένε οι ειδικοί.

Πολλοί παραλείπουν το πρώτο γεύμα της ημέρας σε μια προσπάθεια να μειώσουν τις θερμίδες, ωστόσο σύμφωνα με τους ειδικούς η εν λόγω τακτική είναι λανθασμένη.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 350 ενηλίκων έδειξε ότι οι όσοι έτρωγαν πρωινό είχαν μικρότερη περιφέρεια μέσης γενικά, ενώ σε βάθος δεκαετίας «έβαζαν» το πολύ τρία κιλά, ενώ όσοι απείχαν από την κατανάλωση πρωινού είδαν τον δείκτη της ζυγαριάς τους να ανεβαίνει επικίνδυνα και τα παχάκια στην περιφέρεια να αυξάνονται.

Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί το πρωινό έχει τέτοιο αντίκτυπο στην αύξηση του σωματικού βάρους, αλλά πιθανόν έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι άνθρωποι τείνουν να καταναλώνουν περισσότερα δημητριακά και φρούτα σε καθημερινή βάση, εάν δεν παραλείπουν το πρωινό γεύμα.

Ο δρ Virend Somers, καρδιολόγος στην Κλινική Μάγιο, παρακολούθησε 347 υγιείς ενήλικες, συμπεριλαμβανομένων 100 ανθρώπων που δήλωσαν ότι ποτέ δεν έτρωγαν πρωινό ή το παρέκαμπταν από μία έως τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Οσοι κατανάλωναν πρωινό τουλάχιστον πέντε φορές την εβδομάδα ήταν πιο υγιείς.

Μόνο το 11% εξ αυτών ταξινομήθηκαν ως παχύσαρκοι, σε σύγκριση με το 27% αυτών που παρέλειπαν το πρωινό.

Κατά τα επόμενα 12 χρόνια της μελέτης, η διαφορά αυτή έγινε ακόμα πιο έντον

Πηγή: vita.gr

localStorage.clear();


Πηγή