Παρασκευή , 29 Σεπτέμβριος 2023

Τροφές και μπαχαρικά που προλαμβάνουν τη θρόμβωση (pics)

Θρόμβωση ονομάζεται η διαδικασία κατά την οποία σχηματίζεται μέσα σε ένα αιμοφόρο αγγείο μια συμπαγής μάζα αίματος, που ονομάζεται αιματόπηγμα ή απλούστερα θρόμβος.

Σε περίπτωση τραυματισμού, η πήξη του αίματος και ο σχηματισμός θρόμβων βοηθούν στη διακοπή της αιμορραγίας, ωστόσο σε άλλες περιπτώσεις ένας θρόμβος μπορεί να εμποδίσει τη φυσιολογική ροή του αίματος και να οδηγήσει σε επιπλοκές όπως ένα έμφραγμα ή ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.

Τα άτομα που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο θρόμβωσης (π.χ. όσοι έχουν διαγνωστεί με συγγενή καρδιοπάθεια) λαμβάνουν συνήθως ειδική αντιθρομβωτική φαρμακευτική αγωγή ώστε να αποφύγουν τέτοιου είδους επιπλοκές.

Υπάρχουν ωστόσο και ουσίες που έχουν φυσική αντιπηκτική δράση, βελτιώνοντας έτσι την κυκλοφορία του αίματος και μειώνοντας τον κίνδυνο θρόμβωσης. Πατήστε επάνω στις φωτογραφίες της παρακάτω gallery για να δείτε ποιες είναι αυτές.

Η συμβουλή του θεράποντος γιατρού είναι αναγκαία πριν κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή στη διατροφή ή στις καθημερινές σας συνήθειες, καθώς μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα ενός φαρμάκου που ενδεχομένως λαμβάνετε. ADTECH.config.placements[5933563] = { params: { alias: “”, key:””, target: “_blank” } };

Πηγή: Medical News Today

Δείτε κι αυτό:

Θρόμβος: Ποια συμπτώματα προκαλεί αν βρίσκεται στο πόδι, στην καρδιά, στον εγκέφαλο

Θρόμβωση: Πέντε περιπτώσεις που αυξάνεται σημαντικά ο κίνδυνος

Φλεβική θρομβοεμβολή: Δείτε πόσο κινδυνεύετε ανάλογα με το ύψος σας!


Πηγή