Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Έξυπνοι τρόποι για να μην πάρετε βάρος στις γιορτές

Η περίοδος των Χριστουγέννων αποτελεί μια πολύ όμορφη περίοδος για βόλτες και ευχάριστες στιγμές με συγγενικά πρόσωπα.

Ωστόσο, κρύβει και πολλές παγίδες σχετικά με την αύξηση βάρους, καθώς τα παραδοσιακά εδέσματα υπάρχουν παντού γύρω μας, τα τραπέζια και οι υποχρεώσεις είναι πολλές και οι περισσότερες έξοδοι σχετίζονται με την αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094592273-0’); });

Παρακάτω σας δίνουμε μερικά tips για να αποφύγετε την πρόσληψη βάρους.

  • Στα εορταστικά τραπέζια γεμίστε το μισό σας πιάτο με σαλάτα και το άλλο μισό φάτε ελεύθερα. Έτσι θα δοκιμάσετε λίγο από όλα χωρίς να υπερβάλλετε και χωρίς φυσικά να παρατηρήσει κανείς ότι προσέχετε.
  • Πιείτε ένα μεγάλο ποτήρι νερό πριν τα γεύματα σας. Θα σας κάνει να νιώσετε πιο γρήγορα κορεσμό.
  • Μην ξεχνάτε να καταναλώνετε σαλάτες με κάθε κύριο γεύμα, προκείμενου να αποφύγετε την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων φαγητού. Έτσι θα δημιουργηθεί πιο σύντομα αίσθημα κορεσμού και δεν θα καταναλώσετε τόσο μεγάλη ποσότητα φαγητού στη συνέχεια.
  • Από σαλάτες αποφύγετε αυτές με λευκή σως όπως τη σαλάτα του σεφ και τη Caesar’s. Οι λευκές σως αποτελούνται κυρίως από μαγιονέζα πράγμα που σημαίνει πολλές θερμίδες. Προτιμήστε τα ψητά λαχανικά, τις σαλάτες με βαλσάμικο ή ελαιόλαδο.
  • Αν ξεφύγετε μία μέρα την επόμενη μέρα προσπαθήστε να καταναλώσετε το γεύμα σας χωρίς συνοδευτικό (πχ ρύζι, πατάτες, τυρί κτλ)
  • Το να αποφύγετε βασικά γεύματα κατά την διάρκεια της ημέρας όπως το πρωινό προκειμένου να φάτε περισσότερο το βράδυ, αποτελεί έναν κίνδυνο στο να ξεφύγετε στις ποσότητες που θα καταναλώστε όταν έρθει η ώρα του φαγητού.
  • Να φοράτε στενά ρούχα. Σας δίνουν την αίσθηση του φουσκώματος και του πρηξίματος και θα σας αποτρέψουν από το να καταναλώσετε μεγάλες μερίδες.
  • Από τα αλκοολούχα ποτά, να προτιμάτε τα πιο ελαφριά. Όσους λιγότερους βαθμούς αλκοόλ έχει ένα ποτό τόσο λιγότερες θερμίδες έχει. Δηλαδή σε ίσες ποσότητες λιγότερες θερμίδες έχει η μπύρα, μετά το κρασί και τελευταία είναι τα πιο σκληρά ποτά, όπως η βότκα, το ουίσκι, το τζιν κτλ.
  • Μην ξεχνάτε την ενυδάτωση σας, προσπαθήστε να καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες νερού προκειμένου να παραμείνετε ενυδατωμένοι, αλλά και για να αποφύγετε το τσιμπολόγημα. Προσπαθήστε να αποφύγετε την αυξημένη κατανάλωση αναψυκτικών, αλκοόλ και χυμών εμπορίου.
  • Μην αισθάνεστε άσχημα αν χρειαστεί να πείτε και όχι. Λόγω των ημερών οι φίλοι και οι συγγενείς συνηθίζουν να γεμίζουν συνεχώς το πιάτο σας με φαγητά και γλυκά.
  • Κοιμηθείτε επαρκώς καθώς σε μελέτες έχει φανεί ότι οι λίγες ώρες ύπνου οδηγούν σε αύξηση του σωματικού βάρους.
  • Προκειμένου να μην ξεφύγετε στην κατανάλωση γλυκών αποφεύγετε να τα έχετε στο σπίτι. Εάν έχετε, αμέσως μετά τις γιορτές ξεφορτωθείτε τα.

Διαιτολογικό Κέντρο Dietzone

Κολωνάκι, Αθήνα

dietzone.gr

τηλ. 210 3644846

e-mail: [email protected]

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

localStorage.clear();


Πηγή