Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Κέρκυρα: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου

Έρευνα του ΠΟΥ για τους 23 θανάτους στη Νοβηγία μετά τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού

Τουλάχιστον 23 άτομα που έκαναν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού έχασαν τη ζωή τους στη Νορβηγία, όπως ανακοίνωσε χθες (14/01) ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων της χώρας. Η είδηση αυτή θορύβησε αρκετούς ειδικούς διεθνώς.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας βρίσκεται σε επαφή με τις Αρχές της Νορβηγίας και προσπαθεί να λάβει περισσότερα στοιχεία σε σχέση με τον θάνατο 23 ηλικιωμένων ανθρώπων μετά τον εμβολιασμό τους, δήλωσε στο TASS ο επίσημος εκπρόσωπος του ΠΟΥ Ταρίκ Γιαζαρέβιτς.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η συμβουλευτική επιτροπή του ΠΟΥ αρμόδια για την ασφάλεια των εμβολίων ασχολείται επίσης με το ζήτημα αυτό και μόλις έχει «πλήρη αντίληψη για τα γεγονότα αυτά» θα ενημερώσει την κοινή γνώμη, δήλωσε ο Γιαζαρέβιτς. Παράλληλα, επισήμανε ότι κατά προτεραιότητα εμβολιάζονται οι ηλικιωμένοι επειδή κινδυνεύουν περισσότερο να νοσήσουν βαριά και να καταλήξουν από τον κορονοϊό.

Ωστόσο, ο εμβολιασμός «δεν μειώνει την πιθανότητα θανάτου από άλλες αιτίες. Οι θάνατοι από άλλες αιτίες συνεχίζονται και μετά τον εμβολιασμό, χωρίς να οφείλονται σε αυτόν», επισήμανε ο Γιαζαρέβιτς, σύμφωνα με όσα μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ ανέφερε ότι μέχρι σήμερα έχουν εμβολιασθεί με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού «περισσότεροι από 30 εκατομμύρια άνθρωποι».


Πηγή