Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
O «πόλεμος εμβολίων» για τον κορονοϊό και η μοναχική πορεία του Τραμπ

Αυστραλία: Εν δυνάμει εμβόλιο για τον κορονοϊό τον Ιανουάριο

Τον Ιανουάριο του 2021 αναμένεται να παραλάβει η Αυστραλία τις πρώτες παρτίδες ενός εν δυνάμει εμβολίου κατά της COVID-19 όπως δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον.

Ο αριθμός των νέων ημερήσιων περιστατικών μόλυνσης στην πολιτεία της Βικτόρια μειώνεται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δέκα εβδομάδων.

Ο Μόρισον ανακοίνωσε πως η κυβέρνησή του πέτυχε μία συμφωνία με την CSL Ltd για την παραγωγή δύο εμβολίων: Το ένα που αναπτύσσεται από την ανταγωνιστική AstraZeneca και το πανεπιστήμιο Oxford University, και το άλλο είναι αυτό που αναπτύσσεται από τα εργαστήρια της CSL και το πανεπιστήμιο University of Queensland όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικαλούμενο το Reuters.

«Η Αυστραλία χρειάζεται κάποια ελπίδα. Σήμερα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για να προστατέψουμε την υγεία των Αυστραλών κατά της πανδημίας του κορονοϊού» δήλωσε ο Μόρισον στην Καμπέρα.

Ο υπουργός Υγείας Γκρεγκ Χαντ δήλωσε πως οι επιστήμονες που ηγούνται της ανάπτυξης των δύο εμβολίων έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι οι πρόσφατες αποδείξεις συνηγορούν πως και τα δύο εμβόλια θα προσφέρουν «προστασία πολλών χρόνων».

Στους 762 οι νεκροί

Εννέα θάνατοι από τον νέο κορονοϊό καταγράφηκαν στην Πολιτεία Βικτόρια της Αυστραλίας κατά το τελευταίο 24ωρο, με 41 νέα περιστατικά μολύνσεων. Το προηγούμενο 24ωρο είχαν καταγραφεί 5 θάνατοι και 63 περιστατικά μόλυνσης

Η Βικτόρια παρέτεινε χθες τη σκληρή απαγόρευση της κυκλοφορίας στην πρωτεύουσά της Μελβούρνης μέχρι την 28η Σεπτεμβρίου, καθώς τα ημερήσια περιστατικά μολύνσεων μειώνονται πιο αργά από ό,τι αναμένονταν αρχικά.

Η πιο πυκνοκατοικημένη πολιτεία της Αυστραλίας έγινε το επίκεντρο του δεύτερου κύματος της πανδημίας, ενώ σήμερα καταγράφει ποσοστό περίπου 75% των 26.320 περιστατικών μόλυνσης από το νέο κορονοϊό στην Αυστραλία, αλλά και ποσοστό 90% από τους 762 θανάτους.


Πηγή