Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Βρέφος μπήκε στο νοσοκομείο με ωτίτιδα και κόλλησε ιλαρά

Με ωτίτιδα έφτασε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας ένα βρέφος 11 μηνών, εκεί όμως κόλλησε και ιλαρά. Όπως καταγγέλλουν οι γονείς του, την ώρα που έφτασαν στο νοσοκομείο, με παρότρυνση του παιδιάτρου, οι γιατροί είχαν μόλις διαγνώσει περιστατικό ιλαράς κι έτσι ζήτησαν να μην μπει το μωρό στον ίδιο θάλαμο με τον ασθενή της ιλαράς, καθώς λόγω ηλικίας δεν είχε ακόμα εμβολιαστεί.

Η απάντηση που έλαβαν από το γιατρό , όπως γράφει το gnomip.gr, ήταν πως «εμείς είμαστε γιατροί και κρίνουμε πού θα μπει το μωρό».

Αποτέλεσμα ήταν δύο ημέρες μετά το μωρό να εμφανίσει υψηλό πυρετό και λίγα 24ωρα αργότερα να παραμορφωθεί από τα εξανθήματα. Το αγοράκι εισήχθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται την τελευταία εβδομάδα με ιλαρά την οποία προφανώς και κόλλησε κατά την επίσκεψή του στο Καραμανδάνειο.

«Θετική» στην ιλαρά διαγνώστηκε και η μητέρα του βρέφους.

Όπως καταγγέλλουν μαζί με το δικό τους το μωρό, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο νοσηλεύονται τουλάχιστον άλλα τρία παιδάκια με ιλαρά τα οποία ως δια μαγείας βρίσκονταν στο Καραμανδάνειο επίσης την ίδια ημέρα που διαγνώστηκε η ιλαρά σ’ άλλο παιδί.

Οι γονείς δημοσιοποιούν το θέμα προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των παιδιών σε αυτή την περίοδο που η ιλαρά είναι σε έξαρση.

localStorage.clear();


Πηγή