Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Γυναίκα - κρούσμα κορονοϊού: Πήραμε τον ΕΟΔΥ και μας είπε να πάμε στα σπίτια μας

Γυναίκα – κρούσμα κορονοϊού: Πήραμε τον ΕΟΔΥ και μας είπε να πάμε στα σπίτια μας

Η 44χρονη που επέστρεψε με το γκρουπ από τους Αγίους Τόπους και είναι ένα από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου στο Mega.

«Εννέα μέρες που ήμασταν στα Ιεροσόλυμα, δεν ακούγαμε ειδήσεις, δεν βλέπαμε τίποτα, δεν ενημερωνόμασταν από πουθενά γιατί δεν είχαμε ίντερνετ. Όταν πηγαίναμε στο ξενοδοχείο είχαμε λίγο ίντερνετ, μας λέγανε εδώ πέρα, από την Ελλάδα, οι δικοί μας, πως ο ιός ήρθε κλπ. Εμείς δεν δίναμε σημασία. Δεν είχαμε καμία ενημέρωση από εκεί. Καμία, για να μπορέσουμε να καταλάβουμε ποια είναι η επικινδυνότητα. Όταν κατεβαίνουν κάποια άτομα στο αεροδρόμιο και παίρνουνε τον ΕΟΔΥ τηλέφωνο και λέμε είμαστε έτσι, το μισό γκρουπ είναι έτσι, είναι χάλια και μας λέει δεν ερχόσαστε από μια χώρα η οποία είναι επικίνδυνη για ποιον λόγο λέει… πηγαίνετε στα σπίτια σας, κανονικά στη δουλειά σας. Εσείς, τι θα κάνατε στη θέση μου;» ανέφερε η 44χρονη στο «Live News» του Mega Channel.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η 44χρονη και ο σύζυγος της επικοινώνησαν εκ νέου με τον ΕΟΔΥ και παραπέμφθηκαν στο νοσοκομείο του Ρίου όπου το τεστ στο οποίο υπεβλήθησαν βγήκε θετικό και έκτοτε βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό παρ’ ότι δεν έχουν συμπτώματα.

«Είμαστε έξι άτομα σε κατ’ οίκον περιορισμό. Τα παιδιά δεν χρειάστηκε να κάνουν το τεστ. Ο ΕΟΔΥ μας είπε ότι σε περίπτωση που νοσήσουν, έχουν κάποιο σύμπτωμα, τότε θα ξεκινήσουν να κάνουνε κι αυτοί» πρόσθεσε η 44χρονη.

Την ίδια ώρα που η 44χρονη με τον σύζυγο της προσπαθούν να προσαρμοστούν στη καραντίνα, έχει ξεσπάσει ένα κύμα ρατσισμού εις βάρος τους, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ίδια.

«Όλους, μας αντιμετωπίζουν λες και είμαστε λεπροί, καλύτερα να είχαμε τη λέπρα, παρά αυτό το πράγμα. Μέσα στο διαδίκτυο γίνεται χαμός γιατί δεν έχουν τη σωστή ενημέρωση. Ειλικρινά στεναχωριέμαι πάρα πολύ για τους συμπολίτες μου γιατί όλη αυτή τη χολή που βγάζουν… Ρίχνουν ευθύνες δηλαδή… φτάνουν στο άλλο άκρο. Κατευθείαν» κατέληξε η 44χρονη.


Πηγή