Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Γυρίστε το χρόνο πίσω με την πιο αποτελεσματική θεραπεία αντιγήρανσης

Αν οι πρώτες λεπτές γραμμές έκαναν την εμφάνισή τους στο πρόσωπό σας ή αν έχετε αποφασίσει να αντιμετωπίσετε τις ενοχλητικές ρυτίδες έκφρασης, ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους είναι το botox.

Πρόκειται για ένα φαρμακευτικό σκεύασμα που έχει ως δραστική ουσία την βοτουλινική τοξίνη. Το botox αποτελεί μια εξαιρετικά αποτελεσματική θεραπεία αντιγήρανσης που μπορεί να αντιμετωπίσει ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια, στο μέτωπο, στο λαιμό, στο άνω χείλος και γύρω από τα μάτια.

Δράση του botox

Η δράση του botox βασίζεται στην βοτουλική τοξίνη η οποία δρα στους δερματικούς μύες, τους χαλαρώνει και αναστέλλει την σύσπαση τους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να εξαλείφονται οι ρυτίδες που δημουργούνται λόγω της σύσπασης των μυών. Πρόκειται για μια ελάχιστα επεμβατική ενέσιμη μέθοδο που χαρίζει ένα φυσικό και όμορφο αποτέλεσμα.

Εφαρμογή

Η εφαρμογή του γίνεται μέσω πολύ λεπτών ενέσεων και η διαδικασία είναι γρήγορη και ελάχιστα επώδυνη. Τα αποτελέσματα γίνονται ορατά μετά την 4η ημέρα και η τελική εικόνα γίνεται ορατή μετά από δύο περίπου εβδομάδες. Η δράση του botox διαρκεί από 4 μέχρι 6 μήνες και στη συνέχεια η σύσπαση των μυών επανέρχεται. Για να διατηρηθεί το καλό αποτέλεσμα η θεραπεία είναι καλό να επαναλαμβάνεται.

Πιθανοί κίνδυνοι

Είναι καλό να τονίσουμε πως το φάρμακο δρα τοπικά και δεν κυκλοφορεί στο υπόλοιπο σώμα. Ουσιαστικά κίνδυνοι προκύπτουν μόνο από κακή τεχνική εφαρμογής, γι’ αυτό και είναι σημαντικό να γίνεται σωστή επιλογή του γιατρού, ο οποίος μπορεί να εγγυηθεί την ελαχιστοποίηση ανεπιθύμητων ενεργειών όπως οι εκχυμώσεις, το οίδημα κτλ. Ακόμα και αν μετά την εφαρμογή παρατηρηθούν ασυμμετρίες μπορούν να αντιμετωπιστούν με συμπληρωματική εφαρμογή.

Δρ. Μάνος Παντελίδης, Πλαστικός Επανορθωτικός & Αισθητικός Χειρουργός

justbreast.gr

localStorage.clear();


Πηγή