Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Δανία: Συνολικά 214 άνθρωποι έχουν μολυνθεί με στελέχη του κορονοϊού που σχετίζονται με τα μινκ

Δανία: Συνολικά 214 άνθρωποι έχουν μολυνθεί με στελέχη του κορονοϊού που σχετίζονται με τα μινκ

Το Statens Serum Institute, η αρχή της Δανίας για τις μολυσματικές ασθένειες, έχει βρει στελέχη του νέου κορονοϊού που σχετίζονται με τα βιζόν σε 214 ανθρώπους από τον Ιούνιο, σύμφωνα με έκθεση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του και επικαιροποιήθηκε στις 5 Νοεμβρίου.

Το στέλεχος της μετάλλαξης του νέου κορονοϊού, που οδήγησε τη Δανία να θανατώσει το σύνολο των βιζόν που εκτρέφονται στη χώρα, έχει εντοπιστεί ωστόσο μέχρι τώρα μόνο σε 12 ανθρώπους και σε πέντε εκτροφεία βιζόν.

Στο μεταξύ, η Βρετανία ανακοίνωσε ότι από σήμερα όσοι ταξιδιώτες φθάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από τη Δανία θα τίθεται σε αυτοαπομόνωση.

«Οι επιβάτες που φθάνουν στο ΗΒ από τη Δανία από τις 4.00 π.μ. της 6ης Νοεμβρίου 2020, θα πρέπει σύμφωνα με τον νόμο να τίθενται σε αυτοαπομόνωση για 14 ημέρες προτού ακολουθήσουν τους εγχώριους περιορισμούς που ισχύουν τώρα», ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς.

«Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό θα είναι ανησυχητικό τόσο για τους ανθρώπους που βρίσκονται στη Δανία όσο και για το ευρύτερο κοινό στο ΗΒ και αυτός είναι ο λόγος που προχωρήσαμε γρήγορα για να προστατεύσουμε τη χώρα μας και να εμποδίσουμε την εξάπλωση του ιού στο ΗΒ», πρόσθεσε.


Πηγή