Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Διάθεση 22 εκατ. ευρώ από το αποθεματικό του κράτους στα ογκολογικά νοσοκομεία

Τη διάθεση 22.138.180 ευρώ, «που προήλθαν από την πολιτική εξοικονόμησης και τα αποθεματικά του κράτους», σε έργα υποδομών και προμήθειες αναγκαίου ιατροτεχνικού εξοπλισμού σε δημόσια ογκολογικά (αντικαρκινικά) νοσοκομεία της χώρας, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Συμπλήρωσε δε ότι «σ’ αυτή την κυβέρνηση (αντίθετα με τις προηγούμενες) δεν είμαστε εδώ για να κατευθύνουμε τα πλεονάσματα σε “έκτακτες επιχορηγήσεις”-μπαλώματα ή διαβλητές φαρμακευτικές δαπάνες -τύπου Novartis- και άλλα τέτοια πονήματα φαύλων εποχών».

Η παρέμβασή αυτή έρχεται σε συνέχεια της επιχορήγησης που διατέθηκε πριν ένα χρόνο περίπου (τον Σεπτέμβριο του 2017), από το αδιάθετο προϊόν των Πανελληνίων Αντικαρκινικών Εράνων, για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών των αντικαρκινικών νοσοκομείων, με το συνολικό ποσό των 2.920.000 ευρώ για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Συγκεκριμένα, έπειτα από στοχευμένη μελέτη άμεσων αναγκών στα εν λόγω νοσοκομεία, διατίθενται, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων:

  • 7.140.000 ευρώ στο Νοσοκομείο «Ο ‘Αγιος Σάββας» για έργα ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού υποδομών και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού
  • 5.000.000 ευρώ στο «Θεαγένειο» Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για την προμήθεια ιατρικών ρομποτικών συστημάτων, σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό χειρουργείων και ΜΕΘ, διαγνωστικού εξοπλισμού και ενδοσκοπήσεων, εξοπλισμό για τον εκσυγχρονισμό του Πληροφοριακού Συστήματος του νοσοκομείου κ.α.
  • 5.000.000 ευρώ στο Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά» για ιατρικά μηχανήματα και όργανα, διαγνωστικό και χειρουργικό εξοπλισμό, εξοπλισμό ΜΕΘ, ξενοδοχειακό και επισιτιστικό εξοπλισμό κ.α.
  • 4.998.180 ευρώ στο Νοσοκομείο «Οι ‘Αγιοι Ανάργυροι» για διαγνωστικά μηχανήματα, ψηφιακά συστήματα ενδοσκόπησης, εξοπλισμό ΜΕΘ, Laser χειρουργικό εξοπλισμό κ.α.

localStorage.clear();


Πηγή