Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Διπλή μάσκα, υφασμάτινη πάνω από χειρουργική, για προστασία από την Όμικρον -Τι συνιστούν ειδικοί | ΥΓΕΙΑ

Τη χρήση δύο μασκών προκειμένου να προστατευτούν από τη λίαν μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον συνιστούν και στο Χονγκ Κονγκ.

Συγκεκριμένα, συστήνουν αυτή τη χρήση μάσκας στα άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου δύο ειδικοί ιολόγοι του Χονγκ Κονγκ καθώς η ασιατική μεγαλούπολη προσπαθεί να αντιμετωπίσει ένα ξέσπασμα του κορωνοϊού.

Η χρήση υφασμάτινης μάσκας πάνω από χειρουργική – όπως εισηγείται και το CDC – μπορεί να «σφίξει το κενό που δεν καλύπτει η χειρουργική μάσκα, η οποία είναι συνήθως πολύ χαλαρή», λέει ο Ντέιβιντ Χούι, καθηγητής του Κινεζικού Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ και μέλος της επιστημονικής επιτροπής της τοπικής κυβέρνησης. Και συνιστά το μέτρο αυτό για τις ομάδες υψηλού κινδύνου, τους χρήστες των μέσων μαζικής μεταφοράς και τους κατοίκους περιοχών με εξάρσεις της πανδημίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διπλή μάσκα, που ενισχύει το φιλτράρισμα του εισπνεόμενου αέρα, συνιστά και ο επιφανής μικροβιολόγος Γιουέν Κουόκ-Γιουνγκ σε άτομα με χρόνια νοσήματα, ή όσους αδυνατούν να κάνουν εμβόλιο για την Covid-19, καθώς και σε εργαζόμενους υψηλού κινδύνου όπως το προσωπικό αεροδρομίου. Ο ίδιος είπε ακόμη προς το παρόν δεν υπάρχει ακόμη ανάγκη για ευρεία υιοθέτηση μασκών N95 στο Χονγκ Κονγκ δεδομένου του χαμηλού αριθμού των κρουσμάτων.


Πηγή