Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Συνταγή για πανεύκολα τυροπιτάκια -Αφράτα σαν κρουασανάκια, γίνονται μούρλια | GASTRONOMIE

Πάντα ψάχνουμε εύκολες και γρήγορες συνταγές για σνακ που μπορούμε να απολαύσουμε στο σπίτι ή το γραφείο.

Είτε αλμυρά είτε γλυκά, ένα νόστιμο, εκλεκτό έδεσμα είναι πάντα ευπρόσδεκτο στον ουρανίσκο μας. Τα τυροπιτάκια είναι μια απόλαυση που μας συντροφεύει ήδη από τα παιδικά μας χρόνια.

Είναι αφράτα, πεντανόστιμα και χορταστικά. Μια υπέροχη συνταγή που γίνεται εύκολα και γρήγορα είναι αυτή για τυροπιτάκια-κρουασανάκια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υλικά συνταγής για τυροπιτάκια

  • 2 ποτήρια του νερού χλιαρό γάλα
  • 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
  • 2 αυγά (1 κρόκο για το άλειμμα)
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 2 φακελάκια μαγιά στιγμής
  • 7,5-8 φλιτζάνια αλεύρι
  • λίγο σουσάμι
  • 1 κ.γ. γιαούρτι
  • 300 γρ. τυρί φέτα για τη γέμιση

Εκτέλεση συνταγής για τυροπιτάκια

  • Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη εκτός από το αλεύρι. Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο και ζυμώνουμε για 10 λεπτά.
  • Σκεπάζουμε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
  • Κόβουμε τη ζύμη σε τέσσερα κομμάτια. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε στρογγυλό φύλλο, κόβουμε σε 12 τριγωνικά κομμάτια, βάζουμε τριμμένο τυρί και τυλίγουμε σε ρολάκια, όπως τα κρουασάν.
  • Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσουν.
  • Αλείφουμε με τον κρόκο, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180C μέχρι να ροδίσουν.

Πηγή