Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Δραματική πρόβλεψη Δερμιτζάκη: Σε μία βδομάδα μπορεί να φτάσουμε στα 4.000 κρούσματα

Δραματική πρόβλεψη Δερμιτζάκη: Σε μία βδομάδα μπορεί να φτάσουμε στα 4.000 κρούσματα

Ο καθηγητής Γενετικής του πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, υποστήριξε πως με βάση τον διπλασιασμό που βλέπουμε στα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα. είναι πιθανό σε μία εβδομάδα να φτάσουν ακόμη και τα 4.000.

«Είναι δύσκολη η κατάσταση και βρισκόμαστε σε καμπύλες αύξησης, οι οποίες θυμίζουν τις ευρωπαϊκές καμπύλες. Πάμε γρήγορα προς μεγάλους αριθμούς. Από τη στιγμή που βλέπουμε διπλασιασμό κρουσμάτων σε διάστημα 5-7 ημερών, σε μια εβδομάδα οι αριθμοί μπορεί να φτάσουν τα 3.000-4.000», ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο Μανώλης Δερμιτζάκης.

Στη συνέχεια ο καθηγητής πρόσθεσε: «Αυτό σημαίνει ότι είναι γρήγορη αύξηση και δεν μπορούμε να κάνουμε γύρους δοκιμών με μέτρα και να περιμένουμε να δούμε αν θα δουλέψουν για να πάρει τα επόμενα. Γι’ αυτό μέσα στις επόμενες ώρες πρέπει να ληφθεί η τελευταία, η πιο βαριά δέσμη μέτρων από την κυβέρνηση πριν το γενικό lockdown. Πρέπει να περάσουμε μπροστά από τον ιό».

Ο κ. Δερμιτζάκης τάχθηκε υπέρ του κλεισίματος των καταστημάτων εστίασης, καθώς και της απαγόρευσης κυκλοφορίας νωρίτερα, σε ολόκληρη τη χώρα.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Νομίζω ότι η πρόταση της επιτροπής να κλείνουν νωρίτερα τα καταστήματα εστίασης και να υπάρχει περιορισμός της κυκλοφορίας θα πρέπει να εφαρμοστεί σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στις κόκκινες περιοχές.

Παρόλο που υπάρχουν περιοχές που είναι πιο επιβαρυμένες επιδημιολογικά, είναι τόσο μικρές οι περιοχές και τόσο γρήγορες οι αλλαγές που δεν μπορούμε να συζητάμε αν μια περιοχή είναι κόκκινη ή όχι. Τα πιο βαριά μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν οριζόντια σε όλη τη χώρα».


Πηγή