Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024
Δραματική πρόβλεψη ΠΟΥ για τον κορονοϊό: Ο αριθμός των νεκρών θα μπορούσε να φτάσει τα 2.000.000

Δραματική πρόβλεψη ΠΟΥ για τον κορονοϊό: Ο αριθμός των νεκρών θα μπορούσε να φτάσει τα 2.000.000

Ενώ η «κούρσα» για τη δημιουργία ενός επιτυχημένου συνεχίζεται σε διεθνές επίπεδο, τα θύματα του κορονοϊού όλο και αυξάνονται. Μάλιστα, μέχρι να έρθει αυτή η στιγμή λύτρωσης για όλη την ανθρωπότητα, οι προβλέψεις για την εξέλιξη της πανδημίας μόνο ευχάριστες δεν είναι.

Ο απολογισμός των νεκρών από την Covid-19 θα μπορούσε να διπλασιαστεί στα 2.000.000 προτού κυκλοφορήσει ευρέως ένα επιτυχημένο εμβόλιο και θα μπορούσε να αυξηθεί περαιτέρω χωρίς την ανάληψη συντονισμένης δράσης για την αναχαίτιση της πανδημίας, προειδοποίησε σήμερα (25/09)αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

«Αν δεν το κάνουμε, όλοι οι αριθμοί για τους οποίους μιλάμε (2.000.000 θάνατοι) δεν θα είναι μονάχα κάτι που μπορεί κανείς να φανταστεί, αλλά δυστυχώς πολύ πιθανοί», είπε ο Μάικ Ράιαν, ο επικεφαλής του ΠΟΥ στο πρόγραμμα εκτάκτων καταστάσεων, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Δεν αφορά μονάχα το να διεξάγουμε τεστ και να ιχνηλατούμε, όχι μονάχα να παρέχουμε ιατρική φροντίδα, όχι μονάχα να τηρούμε τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, όχι απλά να εργαζόμαστε στα εμβόλια, να τα κάνουμε όλα αυτά ταυτόχρονα», συνέχισε.

Η εκτίμησή του διατυπώθηκε, καθώς το σύνολο των νεκρών 9 μήνες μετά την ανακάλυψη του ιού στην Κίνα πλησιάζει το ορόσημο του 1 εκατομμυρίου.

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, τουλάχιστον 984.068 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη νόσο Covid-19 στον κόσμο.

Ο Ράιαν επισήμανε ότι οι νέοι άνθρωποι δεν θα πρέπει να θεωρούνται υπεύθυνοι για την πρόσφατη αύξηση των μολύνσεων παρά τις ανησυχίες ότι οι νέοι ώθησαν τη διασπορά του ιού, μετά την άρση των περιορισμών και των λοκντάουν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όπως είπε: «Πραγματικά ελπίζω να μην αρχίσουμε να κουνάμε το δάκτυλο: για όλα φταίει η νεολαία. Το τελευταίο πράγμα που ένας νέος χρειάζεται, είναι έναν μεγαλύτερο να του μιλάει με στόμφο και να του κουνάει το δάκτυλο».


Πηγή