Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Εμβολιασμός κατ’ οίκον ακόμη και με… χιόνια -Η ανάρτηση Θεμιστοκλέους για την αυτοθυσία των υγειονομικών

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται ο εμβολιασμός κατ’ οίκον.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους σε μια ανάρτησή του ανέφερε ότι 110.000 πολίτες έχουν ζητήσει να εμβολιαστούν στο σπίτι τους. Το υπουργείο Υγείας έχει ανταποκριθεί μέχρι στιγμής σε 75.000 αιτήματα.

Μάλιστα, ο κ. Θεμιστοκλέους εξήρε τον επαγγελματισμό των υγειονομικών, που σπεύδουν για τους εμβολιασμούς ακόμη και με συνθήκες χιονιά, αναρτώντας και σχετική φωτογραφία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε την ανάρτηση του Μ. Θεμιστοκλέους:

«Υποκλινόμαστε στον επαγγελματισμό και τη δύναμη των υγειονομικών μας που ξεπερνάνε κάθε αντίξοη συνθήκη. 110.000 πολίτες μας ζήτησαν να πάμε στα σπίτια τους, έχουμε ήδη επισκεφθεί τους 75.000 και συνεχίζουμε. Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας».

Πώς εμβολιαζόμαστε κατ’ οίκον -Βήμα βήμα η διαδικασία

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία εμβολιασμού κατ’ οίκον είναι απλούστατη και ολοκληρώνεται μέσα σε 6 μόλις βήματα:

  • 1ο Βήµα: Ο κάθε πολίτης που επιθυµεί να πραγµατοποιήσει το εµβολιασµό του ΚΑΤ΄ΟΙΚΟΝ, θα πρέπει να έρθει σε επικοινωνία µε τον θεράποντα ιατρό του
  • 2ο Βήµα: Ο ιατρός µε την σειρά του συµπληρώνει µια αίτηση εµβολιασµού για τον ενδιαφερόµενο πολίτη
  • 3ο Βήµα: Αποστέλλεται ενηµερωτικό µήνυµα (SMS) µε το ακόλουθο κείµενο: «’Το αίτηµα σας για εµβολιασµό κατ’ οίκον καταχωρήθηκε. Θα επικοινωνήσουµε µαζί σας για τον ορισµό του ραντεβού σας».’
  • 4ο Βήµα: Ο πολίτης λαµβάνει κλήση από την Επιχείρηση ‘’Ελευθερία’’ µε σκοπό τον ορισµό ραντεβού.
  • 5ο Βήµα: Πραγµατοποιείται επίσκεψη στο σπίτι του ωφελούµενου πολίτη για την πραγµατοποίηση του εµβολιασµού
  • 6ο Βήµα: Η διαδικασία ολοκληρώνεται µε την αποστολή ενηµερωτικού µηνύµατος (SMS) στο κινητό του πολίτη: «’Ολοκληρώσατε τον εµβολιασµό σας. Μετά από 1 µέρα µπορείτε να εκδώσετε το πιστοποιητικό εµβολιασµού στο Gov.gr ή ΚΕΠ».

Πηγή