Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024
Κορονοϊός: Ζητούσαν αστρονομικά ποσά για αντιβακτηριδιακά διαλύματα και απολυμαντικά τζελ

Επιβεβαιώθηκε το τρίτο κρούσμα κορονοϊού στον Λίβανο

Ο Λίβανος επιβεβαίωσε σήμερα το τρίτο κρούσμα κορονοϊού μετά την άφιξη ενός άνδρα από το Ιράν στις 24 Φεβρουαρίου, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον Covid-19, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ΝΝΑ και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Ερυθρός Σταυρός του Λιβάνου μετέφερε τον ασθενή από το σπίτι του σε νοσοκομείο της Βηρυτού όπου και τέθηκε σε καραντίνα μετά την εκδήλωση πρώιμων συμπτωμάτων. Η κατάσταση της υγείας του δείχνει σταθερή, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Τα δύο προηγούμενα κρούσματα στον Λίβανο καταγράφηκαν σε ανθρώπους που ταξίδεψαν με την ίδια πτήση από το Ιράν, η οποία μετέφερε 150 επιβάτες και έφθασε την περασμένη εβδομάδα στη χώρα.

Το Ιράν ανακοίνωσε σήμερα ότι ο απολογισμός των νεκρών από τον κορονοϊό αυξήθηκε σε 26 – ο υψηλότερος αριθμός θανάτων από τον ιό εκτός της Κίνας – και ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί ανέρχεται σε 245,

Καθώς ο ιός εξαπλώνεται στη Μέση Ανατολή, αρκετές αραβικές χώρες έχουν αναστείλει τις αεροπορικές συνδέσεις και έχουν επιβάλει περιορισμούς στις θαλάσσιες μεταφορές.


Πηγή