Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Ευρυαγγείες, οι μικρές αυτές ανυπότακτες φλέβες

Υπάρχουν ερωτήματα που δύσκολα μπορούν να απαντηθούν σχετικά με τις ευρυαγγείες, όπως ποια είναι η βασική αιτία που τις δημιουργεί, γιατί εμφανίζονται από την εφηβική και νεανική ηλικία αλλά και γιατί εμφανίζονται σε νέες γυναίκες, χωρίς να το έχουν οι γονείς τους;

Συχνά μου απευθύνουν αυτά τα ερωτήματα, ειδικά όταν οι μικρές αυτές κόκκινες και μπλε φλέβες δημιουργούν πόνο, κάψιμο, μούδιασμα και φαγούρα.

Μπορεί να εμφανισθούν σε όλες τις πλευρές των ποδιών, μηρών και κνημών με πιο δύσκολη αντιμετώπιση στα κάτω τμήματα των πελμάτων, κάτω από τους αστραγάλους. Εκεί λόγω της έλλειψης υποδορίου ιστού αργεί η απορρόφησή τους μετά από κάποια παρέμβαση.

Οι ευρυαγγείες λοιπόν ποικίλλουν σε μέγεθος, χρώμα, σχήμα και εντόπιση. Μπορούν να εμφανισθούν σε σημεία όπως κάτω από το στήθος δεξιά και αριστερά, στο θώρακα,  στη μέση και στην πλάτη.

Φυσικά και στο πρόσωπο, στη μύτη και στο πηγούνι. Στην εγκυμοσύνη παρατηρείται μια μεγάλη έξαρση των ευρυαγγειών και των κιρσών λόγω της πίεσης των λαγονίων φλεβών στην κοιλιά, αλλά και λόγω της αύξησης των ορμονών.

Συνήθως οι μπλε φλέβες τροφοδοτούν τις μικρότερες κόκκινες και μωβ και έτσι διαμορφώνεται ένα πολύπλοκο παζλ που καλείται να λύσει ο αγγειοχειρουργός. Οι τεχνικές που εφαρμόζω είναι η μικρό σκληροθεραπεία με υγρό και αφρό, η μικροχειρουργική και η εφαρμογή laser nd yang (το αισθητικό laser).

Χρειάζεται συνδυασμός των τεχνικών για να έχει κανείς αποτέλεσμα άνω του 90-95%. Με τον ειδικό υπέρυθρο φωτισμό μπορούμε να δούμε και άλλες φλέβες – ευρυαγγείες που έχουν τα πόδια και δεν φαίνονται ακόμα αλλά δυνητικά μπορούν να εμφανιστούν κάποτε.

Το μπάνιο με καυτό νερό, οι ορμόνες και τα αντισυλληπτικά, οι τραυματισμοί, η πολύωρη ηλιοθεραπεία αλλά και η κληρονομικότητα σε κάποιο βαθμό επιδεινώνουν τις ευρυαγγείες.

Οι συνεδρίες αναλόγως του προβλήματος κυμαίνονται από 5-9, γίνονται ανά 7-20 ημέρες, χρειάζεται ειδικό καλσόν διαβαθμισμένης συμπίεσης για να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα και φυσικά είναι καλύτερα να μην γίνονται τους καλοκαιρινούς μήνες γιατί δημιουργούν πανάδες και δυσχρωμίες που αργούν να φύγουν.

Δείτε περιστατικά τα οποία έχουμε κάνει με ευρυαγγείες ποδιών

PerfectlySmoothLegs

Επειδή το δίκτυο των ευρυαγγειών είναι πολύπλοκο και τροφοδοτείται και από εσωτερικές φλέβες , αυτό είναι που τις κάνει πραγματικά ανυπότακτες! Χρειάζεται υπομονή και μεθοδικότητα και μια «συντήρηση» κάθε 4-5 χρόνια για την διατήρηση ενός διαρκούς καλού αποτελέσματος.

Δείτε περιστατικά τα οποία έχουμε κάνει με ευρυαγγείες προσώπου

cdnu49h5

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.iliasxar.gr ή επικοινωνήστε με το κ. Χαράλαμπο Ηλία, Αγγειοχειρουργός, τηλ.: 2107296277, 6944261464


Πηγή