Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Η καθιστική ζωή γερνάει πρόωρα

Η καθιστική ζωή φταίει για τα προβλήματα υγείας των νέων κάτω των 45 ετών, που κανονικά αφορούν πιο μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Στις μέρες μας είναι πολύ συνηθισμένο να βλέπουμε νέους να έχουν πόνους στη μέση και στην πλάτη, να έχουν προβλήματα με τα γόνατά τους, αιμορροΐδες και ασθένειες που σχετίζονται με τις φλέβες.

Όλες αυτές οι αρρώστιες απασχολούν τόσο νέους ανθρώπους επειδή επιλέγουν να κάνουν καθιστική ζωή και να περνάνε υπερβολικές ώρες παίζοντας με το κινητό ή μπροστά στον υπολογιστή και την τηλεόραση.

Μία ιδιωτική εταιρεία, που κάνει ασφάλειες υγείας, η Bupa, ανέλυσε περισσότερα από 60.000 ιατρικά περιστατικά στη Μεγάλη Βρετανία και βρήκε ότι οι αρθροσκοπήσεις στο γόνατο ήταν οι πιο συχνές εγχειρήσεις σε Βρετανούς μεταξύ 36 και 45 ετών. Μάλιστα θεωρείται ότι είναι πολύ συχνές και στους νέους ανάμεσα στις ηλικίες 16 και 25.

Επίσης οι ερευνητές βρήκαν ότι οι αιμορροΐδες και τα προβλήματα με ευρυαγγείες και κιρσούς είναι αρκετά συχνά σε νέους. Οι ειδικοί θεωρούν ότι φταίει η καθιστική ζωή και οι ώρες που οι νέοι περνούν μπροστά στην οθόνη της τηλεόρασης και του υπολογιστή.

Πηγή: vita.gr


Πηγή