Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Η μελωδική επιστροφή του πρώτου ανθρώπου που νοσηλεύτηκε με κορονοϊό στην Αλεξανδρούπολη

Η μελωδική επιστροφή του πρώτου ανθρώπου που νοσηλεύτηκε με κορονοϊό στην Αλεξανδρούπολη

Ο άνθρωπος που μπήκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης ως ο πρώτος ασθενής με Covid-19, οκτώ μήνες μετά τη θεραπεία του, επέστρεψε χτες το απόγευμα εκεί, αυτή τη φορά όχι ως ασθενής αλλά ως μουσικός, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πρόκειται για τον σαξοφωνίστα Κωνσταντίνο Κάλλια, ο οποίος θέλησε να εκφράσει τις ευχαριστίες του στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου αλλά και να δώσει μήνυμα ελπίδας στους ασθενείς παίζοντας χριστουγεννιάτικες μελωδίες κατά τη φωταγώγηση του πρώτου χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Αλεξανδρούπολη, στο αύλειο χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της πόλης.

«Ήταν μια συγκινητική βραδιά για μένα, που επέστρεψα και πάλι στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όχι ως ασθενής αλλά αυτή την φορά με το σαξόφωνό μου. Μου δόθηκε η ευκαιρία να εκφράσω ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου που με φρόντισαν κατά τις 14 μέρες της νοσηλείας μου και με τη συμπαράστασή τους βγήκα νικητής.

Η παρουσία μου και οι μουσικές μου ελπίζω να έδωσαν έστω μια μικρή ελπίδα στους ασθενείς, ότι μπορούν να βγουν νικητές», είπε ο κ. Κάλλιας ευχαριστώντας τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και τον διοικητή του Νοσοκομείου Βαγγέλη Ρούφο, οι οποίοι σκέφτηκαν να τον καλέσουν στην εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Ο Κωνσταντίνος Κάλλιας είχε προσβληθεί από Covid-19 τον περασμένο Μάρτιο και ήταν ο πρώτος ασθενής με κορονοϊό που νοσηλεύτηκε. Περιγράφοντας την εμπειρία του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αφηγήθηκε: «Στα μέσα Μαρτίου εκδήλωσα πνευμονία και νοσηλεύτηκα στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Δεν γνωρίζω πώς κόλλησα κορονοϊό, προφανώς από κάποιον ασυμπτωματικό γιατί υπήρχαν αρκετοί ασυμπτωματικοί στην πόλη. Τότε είπαν ότι πήγα στο εξωτερικό και ότι κόλλησα εκεί, αλλά αυτό δεν ισχύει, δεν είχα πάει στο εξωτερικό. Μπήκα στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό και πνευμονία και τις πρώτες ημέρες είχα ανοσμία και αγευσία . Εκείνο που με τρόμαζε ήταν ο βήχας. Έβηχα τόσο πολύ, που δεν μπορούσα να αρθρώσω λέξη και φοβήθηκα πάρα πολύ ότι κάτι δεν πάει καλά. Όμως στο νοσοκομείο με φρόντισαν, μου έκαναν καθημερινά εξετάσεις και ο κορεσμός του οξυγόνου ήταν σε καλά επίπεδα. Την 8η ημέρα της νοσηλείας μου έπεσε ο πυρετός, τη 12η ημέρα μου έκαναν τεστ και βγήκε αρνητικό και τη 14η ημέρα ξαναέκανα τεστ και βγήκε πάλι αρνητικό και πήρα εξιτήριο. Ευτυχώς είχα την αμέριστη συμπαράσταση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που με φρόντισαν πάρα πολύ καλά και κατάφερα να νικήσω τον κορονοϊό. Παρότι ακούω ότι σε άλλους άφησε προβλήματα, ο κορονοϊός εμένα δεν μου άφησε κανένα πρόβλημα. Είμαι υγιέστατος και έξι μήνες μετά την έξοδό μου από το νοσοκομείο έκανα τεστ αντισωμάτων και έδειξε ότι έχω αρκετά αντισώματα κι αυτό είναι ευχάριστο γιατί πολλοί ασθενείς που θεραπεύτηκαν δεν έχουν αντισώματα. Τώρα προσέχω πάρα πολύ γιατί ακούγονται διάφορα για τον ιό. Όταν έρθει το εμβόλιο σίγουρα θα πάω να το κάνω!».

πηγή βίντεο και φωτογραφίας: xronos.gr

Πηγή