Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Η ψυχική υγεία μέσα από την θεραπευτική ιππασία- Δείτε το βίντεο του Ευρωκοινοβουλίου

Η ψυχική υγεία των Ευρωπαίων πολιτών μπορεί να διαφαλιστεί με πολλούς τρόπους και το Ευρωκοινοβούλιο μας γνωρίζει την Τζιλ από την Ιρλανδία που βοηθάει τους συνανθρώπους της με την θεραπευτική ιππασία.

Το αίσθημα ελευθερίας και η χαλάρωση που προσφέρει η ιππασία κι ένας από τους αρχαιότερους φίλους του ανθρώπου, το άλογο έχει οδηγήσει πολλούς Ευρωπαίους στην αγκαλιά της ιπποθεραπείας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πανδημία, πόλεμος και ψυχική υγεία

Ήδη πριν από την πανδημία της COVID-19, η κατάσταση της ψυχικής υγείας του πληθυσμού στην Ευρώπη αποτελούσε αιτία ανησυχίας. Σε ειδικό κεφάλαιο της έκθεσης «Υγεία με μια ματιά: Ευρώπη 2018» είχε επισημανθεί ότι τα προβλήματα ψυχικής υγείας επηρεάζουν περίπου 84 εκατομμύρια άτομα σε ολόκληρη την ΕΕ. Εκτιμάται ότι το συνολικό κόστος της κακής ψυχικής υγείας πριν την πανδημία υπερέβαινε το 4 % του ΑΕΠ (πάνω από 600 δισ. ευρώ) στις 27 χώρες της ΕΕ.

Η πανδημία επιδείνωσε την κατάσταση προκαλώντας φόβο, απομόνωση, ανασφάλεια, απώλεια σταθερότητας και εισοδήματος, καθώς και την απώλεια αγαπημένων προσώπων. Μια κατάσταση που ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι πολλαπλές επιπτώσεις του έχουν επιδεινώσει μια ήδη επιβαρυμένη κατάσταση.

Δείτε στο παρακάτω Βίντεο:

Η Τζιλ βρίσκεται στην Ιρλανδία και μέσα από την μεγάλη της αγάπη για τα άλογα αποφάσισε να βοηθήσει τους συνανθρώπους της που έχουν ανάγκη από μια ξέγνοιαστη και ανακουφιστική εμπειρία, την θεραπευτική ιππασία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή