Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Θεσσαλονίκη: Απειλές κατά ιδιοκτήτη διαγνωστικού κέντρου επειδή πουλάει φθηνά τεστ για τον κορονοϊό

Θεσσαλονίκη: Απειλές κατά ιδιοκτήτη διαγνωστικού κέντρου επειδή πουλάει φθηνά τεστ για τον κορονοϊό

Για τις περισσότερες επιχειρήσεις η πανδημία του κορoνοϊού ήταν ένας οικονομικός εφιάλτης. Το ίδιο χρονικό διάστημα κάποιες άλλες επιχειρήσεις είδαν τους τζίρους τους να αυξάνονται κατακόρυφα.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Λίγες ημέρες μετά τον παγκόσμιο συναγερμό τα διαγνωστικά κέντρα ξεκίνησαν να διαφημίζουν τα τεστ για τον COVID-19. Στη Θεσσαλονίκη τα πρώτα τεστ για τον κορoνοϊό κόστιζαν περισσότερα από 200 ευρώ. Σήμερα υπάρχει διαγνωστικό κέντρο που χρεώνει το τεστ 50 ευρώ.

Η μεγάλη διαφορά στις χρεώσεις προκάλεσε «τριβές» μεταξύ των διαγνωστικών εργαστηρίων. Κάποια από αυτά ανήκουν σε ισχυρούς ομίλους υγείας, ενώ άλλα είναι μικρές επιχειρήσεις με ελάχιστους εργαζόμενους.

Την περασμένη Παρασκευή ένας ισχυρός “παίκτης” του κλάδου με σημαντική παρουσία στην πόλη της Θεσσαλονίκης έβαλε στο στόχαστρό του ένα μικρό διαγνωστικό κέντρο. Στέλεχος της μεγάλης εταιρείας απείλησε τηλεφωνικά τον έναν εκ των δύο συνεταίρων του μικρού εργαστηρίου, δίνοντάς του διορία να αυξήσει την τιμή του τεστ COVID-19.

Θα περίμενε κανείς από ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας να μην χρησιμοποιούν μεθόδους του υποκόσμου για να πλήξουν τον ανταγωνισμό.


Πηγή