Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Ινδία: Εκρηκτική εξάπλωση του κορονοϊού, 10.500 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Ινδία: Εκρηκτική εξάπλωση του κορονοϊού, 10.500 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Ο υπουργός Υγείας της τοπικής κυβέρνησης του Νέου Δελχί Σατιεντάρ Ζαΐν εισήχθη σήμερα στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό και υποβάλλεται σε εξετάσεις για κορονοϊό, την ώρα που στην Ινδία καταγράφηκαν περισσότερα από 10.500 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.

Η Ινδία έχει επανεκκινήσει την οικονομία της, με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα καταστήματα να λειτουργούν κανονικά, όμως η άρση του lockdown που διήρκησε 70 ημέρες ήρθε την ώρα που ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων της Covid-19 αυξανόταν με τον πιο γρήγορο ρυθμό.

Συνολικά στην Ινδία έχουν καταγραφεί 343.091 κρούσματα, με τη χώρα να βρίσκεται στην τέταρτη θέση των πλέον πληγέντων από τον κορονοϊό μετά τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία και τη Ρωσία, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Τουλάχιστον 9.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής, λιγότεροι από όσοι στις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, αλλά περισσότεροι από όσοι στη Ρωσία.

Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, που αρχικά δέχθηκε επαίνους για το lockdown που κατάφερε να επιβάλει στο 1,3 δισεκατομμύριο κατοίκους της χώρας του στην αρχή της επιδημίας, έχει συγκαλέσει τηλεδιάσκεψη με τους πρωθυπουργούς των πολιτειών για να συζητήσουν μέτρα για την αντιμετώπιση της Covid-19.

Το Νέο Δελχί, το Μουμπάι και το Τσενάι παραμένουν οι πλέον πληγείσες πόλεις.

Εκτός από τον Ζαΐν και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι των υπουργείων Οικονομικών, Εξωτερικών και Δικαιοσύνης, που έχουν την έδρα τους στο Νέο Δελχί, έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό τις τελευταίες εβδομάδες. Οι περισσότεροι είχαν συνεχίσει να εργάζονται από τα γραφεία τους παρά την επιδημία.

Ο ίδιος ο Ζαΐν είχε συμμετάσχει την Κυριακή σε μια σύσκεψη στην οποία ήταν παρόντες ο ομοσπονδιακός υπουργός Στέγασης Αμίρ Σαχ και ο πρωθυπουργός του Νέου Δελχί Αρβίντ Κεζριγουάλ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.


Πηγή