Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Καινούριο χαμόγελο με σταθερά δόντια σε 1 μέρα

Καινούριο χαμόγελο με σταθερά δόντια σε 1 μέρα

Η σύγχρονη Οδοντιατρική παρέχει πλέον στους οδοντιάτρους ισχυρά «όπλα», τα οποία σε συνδυασμό με τις γνώσεις και την εμπειρία των ειδικών μπορούν να μας χαρίσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα όμορφα και υγιή χαμόγελα. Σε περιπτώσεις ασθενών που για κάποιο λόγο έχασαν τα δόντια τους, με τη διαδικασία «Teeth in a Day» μπορεί να υπάρξει άμεσα πλήρης αποκατάσταση τόσο αισθητική, φωνητική όσο και μασητική, με σταθερές γέφυρες, χωρίς μασέλες. Ο χειρουργός-οδοντίατρος Μιχάλης Τσιτσικόπουλος μας ενημερώνει για τα βήματα της διαδικασίας, αλλά και για τα πλεονεκτήματα της μεθόδου για τον ασθενή.

Δόντια σε μία ημέρα: Μύθος ή πραγματικότητα; Μπορούν πράγματι οι ασθενείς να έρθουν στο οδοντιατρείο και να φύγουν με ένα νέο χαμόγελο σε μια μόνο μέρα;

Η σύγχρονη εμφυτευματολογία μας επιτρέπει να αποκαταστήσουμε το χαμόγελο των ασθενών μας σε μια μόνο ημέρα. Με τη χρήση εξελιγμένων τεχνικών και υλικών μπορούμε να τοποθετήσουμε τα εμφυτεύματα και ταυτόχρονα να τοποθετήσουμε τα δόντια (άμεση φόρτιση). Δηλαδή, ο ασθενής από την 1η ημέρα μπορεί να χαμογελάει, να μασάει και να απολαμβάνει τη ζωή σαν να έχει τα φυσικά του δόντια.

Στην περίπτωση απώλειας όλων των δοντιών, η τοποθέτηση 4-7 εμφυτευμάτων σε καίριες, με ακρίβεια υπολογισμένες θέσεις, προσφέρει ασφαλή βάση για την εφαρμογή σταθερής γέφυρας που καλύπτει όλο το στόμα.

Το άμεσο όφελος για τον ασθενή είναι ότι δεν χρειάζεται να φορέσει μασέλα.

Ποια είναι τα βήματα της διαδικασίας; Τι να περιμένει ο ασθενής;

Πριν την επέμβαση λαμβάνει χώρα κλινική και ακτινολογική εξέταση, παίρνουμε μέτρα από τον ασθενή και προετοιμάζουμε τους χειρουργικούς οδηγούς και τα δόντια στο εργαστήριο.

Ακολουθεί η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων και αμέσως μετά η τοποθέτηση σταθερών δοντιών.

Δείτε το οδοντιατρείο του Μιχάλη Τσιτσικόπουλου

Ο ασθενής θα έχει σταθερά δόντια που δεν βγαίνουν από την πρώτη ημέρα. Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και δεν έχει καθόλου πόνο. Την επόμενη μέρα ο πόνος ελέγχεται με παυσίπονα, ενώ είναι φυσιολογικό να υπάρχει και τοπικό οίδημα (πρήξιμο).

Υπάρχουν αντενδείξεις; Είναι όλοι οι ασθενείς κατάλληλοι για την τοποθέτηση εμφυτευμάτων;

Συστηματικά νοσήματα όπως ο διαβήτης και άλλα πρέπει να ελεγχθούν και να ρυθμιστούν ανάλογα, πριν την επέμβαση.

Δυνητικά όλοι οι ασθενείς μπορούν να δεχτούν εμφυτεύματα. Αυτό βέβαια, επιβεβαιώνεται μετά από λήψη ιατρικού ιστορικού και αναλυτικό κλινικό και ακτινολογικό έλεγχο.

Στους ασθενείς που ενδεχομένως να αποθαρρύνονται από το να αναζητήσουν σύγχρονες λύσεις για την αποκατάσταση των δοντιών τους, λόγω του κόστους, τι θα λέγατε; Η ανάλυση κόστους-οφέλους τι φανερώνει στην περίπτωση της επιλογής της λύσης της εμφυτευματικής αποκατάστασης;

Αναμφίβολα η ολική αποκατάσταση του στόματος με εμφυτεύματα και γέφυρες δεν είναι μια οικονομική διαδικασία κατά τον χρόνο που γίνεται. Προσφέρει όμως, μία μόνιμη λύση σε ασθενείς που είναι υποχρεωμένοι είτε να συντηρούν μη υγιή δόντια με αρνητικές συνέπειες για την υγεία τους, είτε να συμβιβαστούν με μία μασέλα.

Σε βάθος χρόνου η αναλογία κόστους – οφέλους γίνεται επωφελής για τους ασθενείς, διότι με σωστή συντήρηση μπορούν να κρατήσουν τις αποκαταστάσεις αυτές στο στόμα για πολλά χρόνια και μόνο κόστος το κόστος συντήρησης.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε τον κ. Μιχαήλ Τσιτσικόπουλο – Χειρουργό Οδοντίατρο στο 210 6231441 ή μπείτε στην ιστοσελίδα dentalworks.gr

Ο Μιχάλης Τσιτσικόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και εισήχθη στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1991, από όπου και αποφοίτησε το 1997. Στη συνέχεια υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στον Στρατό Ξηράς με την ειδικότητα του Οδοντίατρου.

Ασκεί την οδοντιατρική από το 2000 στο ιδιωτικό του ιατρείο, με κύρια ενασχόληση την Αισθητική Οδοντιατρική και τα Οδοντικά εμφυτεύματα.

Την περίοδο 2005-2006 παρακολούθησε επιτυχώς το μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα στην ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΟΛΟΓΙΑ του Πανεπιστήμιο Witten- Herdecke της Γερμανίας, διάρκειας ενός έτους.

Το 2008 μετέβη στις ΗΠΑ, όπου παρακολούθησε μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Oδοντική Eμφυτευματολογία, διάρκειας ενός έτους, υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Sascha Jovanovic.

Στη συνέχεια ασχολήθηκε με αποκαταστάσεις ολικής νωδότητας με εμφυτεύματα καθώς και με τεχνικές αναγέννησης οστού.

Από το 2015, συνεργάζεται με κλινικές εμφυτευμάτων στο Λονδίνο, με αποκλειστικό αντικείμενο την τοποθέτηση και αποκατάσταση εμφυτευμάτων και ειδικότερα θεραπείες ολικής αποκατάστασης στόματος με εμφυτεύματα, τεχνικές ανάπλασης οστού, χρήση a-PRF και άλλα (All on four, All on six).


Πηγή