Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Καρκίνος προστάτη: Φυσικά συστατικά για πρόληψη και αντιμετώπιση (εικόνες)

Έρευνες με θέμα τον καρκίνο έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι συστατικά που βρίσκονται σε διάφορα φυτικά προϊόντα ελαχιστοποιούν έναν παράγοντα-κλειδί στην ανάπτυξη και την εξέλιξη του καρκίνου: τη φλεγμονή.

Τα άτομα στα οποία παρατηρείται χρόνια φλεγμονή –λόγω χρόνιας λοίμωξης, αυτοάνοσου νοσήματος, παχυσαρκίας κ.ά.– εκτιμάται ότι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο καρκίνου, λόγω της βλάβης που προκαλεί η φλεγμονή στα κύτταρα.

Οι επιστήμονες συστήνουν σε όλους τους άνδρες να καταναλώνουν φρούτα και μπαχαρικά, τα οποία περιέχουν συστατικά που μειώνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη ή εμποδίζουν την περαιτέρω ανάπτυξη ενός καρκινικού όγκου.

Στο πλαίσιο σχετικής μελέτης του Πανεπιστημίου του Τέξας, οι ερευνητές δεν μελέτησαν ένα μεμονωμένο συστατικό αλλά εξέτασαν ένα ευρύ φάσμα φυσικών συστατικών ώστε να διαπιστώσουν ποια συστατικά και ποιοι συνδυασμοί συστατικών δρουν πιο αποτελεσματικά ενάντια στον πιο συχνό καρκίνο των ανδρών.

Οι ερευνητές εξέτασαν συνολικά 142 φυσικά συστατικά και διαπίστωσαν ότι αυτά με την ισχυρότερη επίδραση, είτε μεμονωμένα είτε συνδυαστικά, είναι:


Πηγή