Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Κατασχέθηκαν 1.637 κιλά ακατάλληλα όστρακα στην Αλεξανδρούπολη

Συνολικά 1.637 κιλά όστρακα ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και υπολειπομένων διαστάσεων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν έξι Έλληνες ηλικίας 43, 41 ,37, 35, 32, και 29 ετών, για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση – εμπορία της ποσότητας οστράκων.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο μικρό λιμάνι του Μαΐστρου σκάφος τύπου «Μπλάβα», του οποίου κυβερνήτης ήταν ο 32χρονος, να προσεγγίζει. Παράλληλα βρισκόταν στην ξηρά (και συγκεκριμένα στη ράμπα καθέλκυσης σκαφών) Ι.Χ.Ε όχημα ιδιοκτησίας του 41χρονου καθώς και οι λοιποί αναφερόμενοι, οι οποίοι κατελήφθησαν να μεταφορτώνουν την ποσότητα των οστράκων από το σκάφος στο Ι.Χ.Ε και ακολούθως συνελήφθησαν παρότι προσπάθησαν να διαφύγουν της σύλληψης.

lkmnt3

Το σύνολο των αλιευμάτων βρισκόταν σε 76 σάκους, δεν συνοδευόταν από τα προβλεπόμενα έγγραφα αναφορικά με την προέλευσή τους και δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά.

lkmnt4

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε η ποσότητα οστράκων, το Ι.Χ.Ε. όχημα και το σκάφος.

lkmnt5


Πηγή