Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Κοροναϊός: Δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Ρώμη

Κοροναϊός: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ισπανία

Το Εθνικό Κέντρο Μικροβιολογίας της Ισπανίας επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα του νέου κοροναϊού στη χώρα· πρόκειται για έναν άνδρα που διαγνώστηκε ότι μολύνθηκε από τον 2019-nCoV στο απομακρυσμένο νησί Λα Γομέρα, στα Κανάρια, ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ το υπουργείο Υγείας.

Ο ασθενής είναι μέλος μιας πενταμελούς ομάδας που τέθηκε υπό ιατρική επιτήρηση στο νησί και κατόπιν τέθηκε σε απομόνωση όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε έλθει σε επαφή με Γερμανό που έχει μολυνθεί από τον κοροναϊό που προκαλεί τον κοροναϊό.

Την ίδια ώρα, η επιδημία ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός στοίχισε τη ζωή σε άλλους 45 ανθρώπους στην επαρχία Χουμπέι της κεντρικής Κίνας, εστία της μόλυνσης, ανακοίνωσαν σήμερα οι επαρχιακές υγειονομικές αρχές.

Η επαρχιακή διεύθυνση του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε επίσης ότι κατέγραψε 1.347 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του 2019-nCoV ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 31ης Ιανουαρίου.

Ο νέος απολογισμός που δημοσιοποίησαν οι αρχές της επαρχίας σημαίνει ότι ο απολογισμός της επιδημίας σε εθνικό επίπεδο έχουν ανέλθει σε τουλάχιστον 285 νεκρούς.

Το υπουργείο Υγείας της Κίνας αναμένεται να δώσει τον δικό του νεότερο απολογισμό για όλη την επικράτεια αργότερα σήμερα Σάββατο.


Πηγή