Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
Κορονοϊός στην Ιταλία: Κρίσιμη η κατάσταση στο Μπέργκαμο - Στους 2.503 οι νεκροί στη χώρα

Κορονοϊός στην Ιταλία: Κρίσιμη η κατάσταση στο Μπέργκαμο – Στους 2.503 οι νεκροί στη χώρα

Κρίσιμη είναι η κατάσταση στο Μπέργκαμο εξαιτίας του κορονοϊού.

Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της κατάστασης στην πόλη με τα περισσότερα κρούσματα ο δήμαρχος Τζόρτζο Γκόρι δήλωσε σήμερα ότι «τις πρώτες δυο εβδομάδες του Μαρτίου, ο αριθμός των νεκρών είναι τετραπλάσιος σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2019».

Στο Μπέργκαμο πάντα το στρατιωτικό σώμα των Alpini (ορεινοί καταδρομείς) τις ώρες αυτές στήνει νοσοκομείο εκστρατείας με καταυλισμό (όπως έχει ήδη συμβεί σε σεισμούς της βόρειας Ιταλίας), το οποίο θα είναι έτοιμο σε χρόνο ρεκόρ και θα διαθέτει τριακόσιες κλίνες.

Η Ιταλίδα υπουργός Μεταφορών Πάολα Ντε Μικέλι τόνισε σήμερα ότι δεν αποκλείει την παράταση των έκτακτων μέτρων και περιορισμών και πέρα από τις 3 Απριλίου, ημερομηνία που έχει οριστεί ως «λήξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης» από την κυβέρνηση Κόντε.

«Θα το αποφασίσουμε βάσει των αριθμών και των γεγονότων. Δεν το αποκλείω, τις επόμενες ημέρες θα λάβουμε τις σχετικές αποφάσεις», είπε η υπουργός. Παράλληλα πρόσθεσε ότι ο εφοδιασμός με τρόφιμα θα συνεχίσει απρόσκοπτα σε όλη την χώρα.

Τα μέτρα

Η κυβέρνηση έχει δώσει εντολή να κλείσουν εστιατόρια, μπαρ και τα περισσότερα καταστήματα έως τις 25 Μαρτίου. Επιπλέον, κλειστά είναι τα σχολεία και τα πανεπιστήμια και οι πολίτες καλούνται να παραμείνουν σπίτι τους, με εξαίρεση περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, έως τις 3 Απριλίου.

Από τις 12 Μαρτίου που επιβλήθηκαν αυστηρότεροι περιορισμοί, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει υπερδιπλασιαστεί στην Ιταλία σε 31.506.

Ο αριθμός των θανάτων έχει υπερτριπλασιαστεί σε 2.503.

Ο επικεφαλής των υπηρεσιών πρόνοιας στην περιοχή της Λομβαρδίας, στη βόρεια Ιταλία που είναι το επίκεντρο της επιδημίας του κορονοϊού, δήλωσε ότι ίσως χρειαστούν ακόμα αυστηρότεροι περιορισμοί για να ανακοπεί η τάση αναφέρει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην Ιταλία.

«Είτε η καμπύλη θα υποχωρήσει έως την Κυριακή είτε πιθανόν θα πρέπει να εξετάσουμε την υιοθέτηση ακόμα πιο αυστηρών μέτρων», δήλωσε ο Τζούλιο Γκαλέρα στον τηλεοπτικό σταθμό 7 Gold.

Η Λομβαρδία έχει στο παρελθόν αφήσει να εννοηθεί ότι θέλει να κλείσει όλες τις επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των γραμμών παραγωγής, και να ακινητοποιήσει όλα τα μέσα συγκοινωνίας προκειμένου να προσπαθήσει να εξαλείψει την επιδημία.


Πηγή