Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Κορονοϊός: Τρία νέα φάρμακα ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Υγείας για τον Covid-19 σε ενήλικες

Κορονοϊός: Τρία νέα φάρμακα ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Υγείας για τον Covid-19 σε ενήλικες

Το ρωσικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι στην παρούσα φάση τρία ιατρικά σκευάσματα, και συγκεκριμένα τα σκευάσματα Umifenovirum, Remdesivir, Favipiravir τα οποία αυτή την στιγμή βρίσκονται στο στάδιο των κλινικών δοκιμών, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό, ενώ προσέθεσε στον κατάλογο των σκευασμάτων που επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν την χλωροκίνη, την υδροχλωροκίνη και την τοσιλιζουμάμπη.

«Μεταξύ των παρασκευασμάτων τα οποία βρίσκονται σε στάδιο κλινικών δοκιμών σε ασθενείς με Covid-19, είναι επίσης τα Umifenovir, Remdesivir, Favipiravir… Τα εν λόγω ιατρικά σκευάσματα μπορούν να σήμερα να χρησιμοποιηθούν κατά την θεραπεία ασθενών με Covid-19» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παράλληλα στον νέο κατάλογο των φαρμάκων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού σε συνδυασμό με το Lopinavir και το Ritonavir καθώς και τις ανασυνδυασμένες ιντερφερόνες βήτα-1b και άλφα, συμπεριελήφθηκαν η χλωροκίνη, η υδροχλωροκίνη και η τοσιλιζουμάμπη.

To αντιικό σκεύασμα ribavirin αποκλείσθηκε από τον νέο κατάλογο των προς σύσταση φαρμακευτικών αντιικών σκευασμάτων, τα οποία συστήνεται να χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με άλλα σκευάσματα. Παράλληλα στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας επισημαίνεται ότι τα μέχρι στιγμής στοιχεία από την χρήση των εν λόγω σκευασμάτων δεν είναι επαρκή για να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι είναι και αποτελεσματικά ως προς την θεραπεία του κορονοϊού.


Πηγή