Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Η FIFA δεν απαιτεί «ψάλιδι» 50% στις αποδοχές των ποδοσφαιριστών

Η FIFA δεν απαιτεί «ψάλιδι» 50% στις αποδοχές των ποδοσφαιριστών

Παρά τη φημολογία που αναπτύχθηκε την Πέμπτη (26/03), ότι η FIFA ζητά από τους ποδοσφαιριστές να αποδεχθούν το «ψαλίδι» της τάξης του 50%, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού στο ποδόσφαιρο, η Παγκόσμια Ομοσπονδία προχώρησε σε διάψευση κάποιες ώρες αργότερα.

Στην τηλεδιάσκεψη τριών ωρών με την Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) και την Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών (FIFPro), τέθηκαν πολλά ζητήματα, με το κυριότερο να είναι πως θα ολοκληρωθούν οι διοργανώσεις της τρέχουσας σεζόν. Ωστόσο, δεν συζητήθηκε μόνο αυτό.

Επί τάπητος τέθηκε και το θέμα των συμβολαίων και το κατά πόσο θα μπορέσουν οι ομάδες να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, όταν πλέον τα έσοδα έχουν μειωθεί δραματικά. Ένα από τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας, ήταν η μείωση στο μισό των αποδοχών. Για την ακρίβεια, συζητήθηκαν εναλλακτικές για αυτό το ζήτημα, αλλά η FIFA ουσιαστικά πέταξε το… μπαλάκι στην άλλη πλευρά, δηλαδή σε ποδοσφαιριστές, προπονητές και ομάδες.

Πάντως, όλα δείχνουν αυτήν τη στιγμή να βρίσκονται στον «αέρα», με άπαντες να περιμένουν τις εξελίξεις που αφορούν τον φονικό ιό.


Πηγή