Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Κορωνοϊός: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την 4η δόση σε ανοσοκατασταλμένους | ΥΓΕΙΑ

Ανοίγει σήμεραη πλατφόρμα για την τέταρτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού για τους ανοσοκατεσταλμένους πολίτες, ώστε να κλείσουν τα ραντεβού τους.

Στη «σκιά» της μετάλλαξης Ομικρον, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αποφάσισε να δώσει το «πράσινο φως» για τη χορήγηση τέταρτης δόσης εμβολίου κατά του κορωνοϊού στους ανοσοκατεσταλμένους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε ότι η συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα για να είναι πλήρως προστατευμένη έναντι του κορωνοϊού, θα πρέπει να προβεί και σε ακόμη μία -τέταρτη- αναμνηστική δόση, εξαιτίας της ανοσολογικής τους ανεπάρκειας και του ασθενούς ανοσοποιητικού συστήματος .

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως εκ τούτου, οι ανοσοκατεσταλμένοι θα μπορούν να λάβουν και την τέταρτη δόση του εμβολίου 3 με 6 μήνες μετά τον τρίτο εμβολιασμό.

Άνοιξαν οι εμβολιαστικές γραμμές για τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών σε 26 νησιά της χώρας

Στο μεταξύ χθες, με στόχο την επέκταση του εμβολιαστικού προγράμματος και τη διευκόλυνση των κατοίκων στα νησιά, άνοιξαν εμβολιαστικές γραμμές για τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών σε 26 νησιά της χώρας.

Οι εμβολιασμοί θα διενεργηθούν σε Κέντρα Υγείας ή σε Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία των νησιών στις 28 Ιανουαρίου και στις 4 Φεβρουαρίου.

Η πλατφόρμα για τα παιδιά έχει ήδη ανοίξει για τα συγκεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα. Οι γονείς θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού μέχρι τις 25 Ιανουαρίου.


Πηγή