Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Λοίμωξη από μύκητες: 5 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε (εικόνες)

Οι μύκητες υπάρχουν στους περισσότερους ανθρώπους και φυσιολογικά ελέγχονται από το ανοσολογικό σύστημα και από την βακτηριακή χλωρίδα που υπάρχει στο έντερο.

Όταν όμως λαμβάνει χώρα μια αλλαγή στο εσωτερικό περιβάλλον, μειώνονται τα βακτήρια που βοηθούν στη μείωση των μυκήτων και κατά συνέπεια η ανοσολογική αντίδραση.

Ο Candida Albicans είναι ένας μύκητας που προκαλεί μια σειρά χρόνιων διαταραχών που γενικά επηρεάζει τα εννέα διαφορετικά συστήματα του σώματος: το πεπτικό, το νευρικό, το καρδιαγγειακό, το λεμφικό, το αναπνευστικό, το αναπαραγωγικό, το ουροποιητικό, το ενδοκρινικό και το μυοσκελετικό.

Όταν ο μύκητας αρχίζει να πολλαπλασιάζεται μέσα στο σώμα, ειδικά στο παχύ έντερο, οι αποικίες του απελευθερώνουν ισχυρές χημικές ουσίες (τοξίνες), οι οποίες μπορεί να απορροφηθούν στην κυκλοφορία του αίματος, προκαλώντας μια πλειάδα συμπτωμάτων, όπως: έντονες μυκητιασικές κράμπες στις γυναίκες και στα παιδιά, υποτροπιάζουσες και επίμονες λοιμώξεις, όπως είναι η Καντιντιασική Κολπίτιδα και οι μυκητιάσεις του στόματος.

Ειδικά στους ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς (πάσχοντες από AIDS, καρκίνο κλπ.), ο μύκητας μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα, ακόμη και θάνατο. ADTECH.config.placements[5933563] = { params: { alias: “”, key:””, target: “_blank” } };

Δείτε ποιες τροφές συστήνουν οι ειδικοί να αποφεύγετε αν έχετε λοίμωξη από μύκητες:

Πηγή: foodprevent.com

Διαβάστε επίσης:

Μύκητες γεννητικών οργάνων: 5 συμπτώματα-SOS μέσα από φωτογραφίες

Μύκητες γεννητικών οργάνων: 4 συνήθειες που επιδεινώνουν την κατάσταση

Κολπική φαγούρα: 5 κοινές αιτίες εκτός από τους μύκητες


Πηγή