Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Η Κατρίν Ντενέβ βγάζει σε δημοπρασία 300 δημιουργίες του Υβ Σεν Λοράν

Μία φιλία ετών που τη χώρισε μόνο ο θάνατος ήταν αυτή ανάμεσα στην Κατρίν Ντενέβ και τον Υβ Σεν Λοράν. Για πολλά χρόνια η ηθοποιός υπήρξε η μούσα του σπουδαίου σχεδιαστή, αλλά και ένας από τους πιο κοντινούς του ανθρώπους. Και ο θάνατος του πριν 10 χρόνια κόστισε στην αγαπημένη του φίλη.  Σήμερα, η Κατρίν Ντενέβ αποφάσισε να πουλήσει σε δημοπρασία 300 υπέροχα και πολυτελή σύνολα του Υβ Σεν Λοράν (Yves Saint Laurent) από τη γκαρνταρόμπα της και τα οποία θα δημοπρατηθούν από τον οίκο Christie΄s στη Γαλλία στις αρχές του επόμενου έτους.

Και η δημοπρασία αυτή μαρτυρεί τη φιλία δεκαετιών ανάμεσα στον μόδιστρο και την ηθοποιό, που ξεκίνησε όταν η Ντενέβ επέλεξε ένα μακρύ λευκό κρεπ φόρεμα με κόκκινες λεπτομέρειες του Υβ Σεν Λοράν για τη συνάντησή της με τη βασίλισσα της Βρετανίας το 1965. Και συνέχισε σε όλη τη διάρκεια της καριέρας της να επιλέγει δημιουργίες του σχεδιαστή για μερικούς από τους σημαντικότερους κινηματογραφικούς ρόλους της, όπως στο «Belle de Jour» (Η Ωραία της Ημέρας).

«Ήμουν μόλις 20 ετών και είχα το προνόμιο να μου παρέχεται πρόσβαση σε αυτόν τον κόσμο της πολυτέλειας, να εκπαιδεύω το μάτι και το γούστο μου δίπλα του. Με έντυσε αρκετές φορές σε ταινίες και πιστεύω ότι η ταινία «Belle de Jour» οφείλει ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας σε εκείνον. Τώρα, αποχωρίζομαι το σπίτι μου στη Νορμανδία όπου κράτησα αυτή τη γκαρνταρόμπα – όχι χωρίς θλίψη – αυτές είναι οι δημιουργίες ενός τόσο ταλαντούχου ανθρώπου που σχεδίασε ενδύματα για να ομορφαίνει ακόμη περισσότερο τις γυναίκες» δήλωσε η ηθοποιός.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, περίπου 300 κομμάτια υψηλής ραπτικής που αποτελούν τη συλλογή, φορέματα, κοστούμια και αξεσουάρ, θα πουληθούν στη δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Εβδομάδας Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι, στις 24 Ιανουαρίου 2019.

«Έχουμε την τιμή να έχουμε αναλάβει την πώληση της γκαρνταρόμπας της Κατρίν Ντενέβ», δήλωσε ο François de Ricql, πρόεδρος του Christie’s France. «Αυτή η δημοπρασία έχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας, μετά τη θρυλική δημοπρασία Yves Saint Laurent & Pierre Bergé στο Grand Palais πριν από δέκα χρόνια. Είναι ευχάριστο να προσφέρουμε αυτά τα κομμάτια τα οποία μαρτυρούν μια ιστορία αγάπης και μια φιλία ανάμεσα σε μια ταλαντούχο Γαλλίδα ηθοποιό και τον πιο επιφανή σχεδιαστή όλων των εποχών», πρόσθεσε.

Ανάμεσα στα κομμάτια που θα δημοπρατηθούν είναι ένα κοντό με κέντημα φόρεμα του 1969, το οποίο φορούσε η Ντενέβ σε μια συνάντηση με τον σκηνοθέτη Άλφρεντ Χίτσκοκ. Η αξία του εκτιμάται στα 5.000 ευρώ. Επίσης θα πουληθεί ένα μακρύ μεταξωτό φόρεμα σε μπλε του παγωνιού από το φθινόπωρο του 1997, αξίας 2.000 – 3.000 ευρώ και ένα μαύρο μάλλινο σμόκιν, το οποίο επέλεξε η ηθοποιός να φορέσει στην εκδήλωση με αφορμή την 20η επέτειο του οίκου το 1982, η αξία του οποίου εκτιμάται στα 1.500 ευρώ.

localStorage.clear();


Πηγή