Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Μουρουνέλαιο: Πολύτιμος σύμμαχος της καρδιάς και των οστών

Tο μουρουνέλαιο είναι το έλαιο που προέρχεται από το ήπαρ του ψαριού γάδος ή μουρούνα. Το ψάρι αυτό ψαρεύεται κυρίως στον Ατλαντικό ωκεανό και μεταφέρεται γρήγορα στην ξηρά προκειμένου να ακολουθήσει η ειδική κατεργασία εξαγωγής του μουρουνέλαιου.

Ιστορικά Στοιχεία

Αναφορές στη χρήση των ιχθυέλαιων στη Θεραπευτική υπάρχουν ήδη από το 5ο αι. π.Χ. σε κείμενα του Ιπποκράτη, ενώ σύμφωνα με τον Πλίνιο (1ος αι. μ.Χ.) τα ηπατέλαια χρησιμοποιούνται για δερματικά εξανθήματα, τόσο τοπικά όσο και με χρήση από το στόμα. Το μουρουνέλαιο είναι γνωστό και ως ουισκέλαιο ή απλώς μουρουνόλαδο και εντάχθηκε στη Θεραπευτική από ιατρούς έπειτα από παραδοσιακή χρήση από χωρικούς και ψαράδες.

Χρήσεις στη Θεραπευτική

Στην πιο σύγχρονη Θεραπευτική (17ος αι. μ.Χ. και ύστερα), το μουρουνέλαιο χρησιμοποιείται για παθήσεις των οστών, ενώ περιγράφεται σε κείμενα των αρχών του προηγούμενου αιώνα ως «επιτυχές μέσο, καθοριστικά επωφελές, σε βαθμό που προκαλεί έκπληξη». Συγκεκριμένα, έλαια ψαριών και συμπληρώματα με Ω3 λιπαρά οξέα έχουν χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη καρδιαγγειακών προβλημάτων σε άτομα με ιστορικό σχετικών διαταραχών.

Η Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας (AHA) συνιστά καθημερινή πρόσληψη EPA και DHA, των βασικών συστατικών του μουρουνέλαιου, που δρουν ευεργετικά στο καρδιαγγειακό. Επιπλέον, το μουρουνέλαιο περιέχει πολύ σημαντικά για την υγεία συστατικά, τη βιταμίνη A με αντιοξειδωτικές ιδιότητες, καθώς και βιταμίνη D, η οποία έχει ευεργετική δράση στην υγεία των οστών. ADTECH.config.placements[5933563] = { params: { alias: “”, key:””, target: “_blank” } };

Το Μουρουνέλαιο Extra της SUPERFOODS είναι υψηλής και ελεγμένης καθαρότητας, πλούσιο σε Ω3 λιπαρά οξέα και βιταμίνες, συστατικά τα οποία συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού. Περιέχει επιπλέον αντιοξειδωτική βιταμίνη Α, ευεργετική για την όραση, καθώς και ωφέλιμη για τα οστά βιταμίνη D.

Βρείτε το Μουρουνέλαιο Extra της SUPERFOODS στο www.pharm24.gr πατώντας εδώ.


Πηγή