Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Να πόσες θερμίδες καταναλώνεις στο γραφείο μέσα σε ένα χρόνο

Πως η δουλειά σου σε κάνει να θέλεις να τρως χωρίς να πεινάς.

Τη μία μέρα μπορεί να είναι τα εκλέρ που έφερε ο συνάδελφος για τη γιορτή του, την άλλη τα μπισκότα ή το κέικ που σας έφερε η φίλη σας στη δουλειά για να δοκιμάσετε, την αλλη το σάντουιτς ή το μάφιν που πήρατε για να συνοδεύσετε τον καφέ σας ή οι λιχουδιές από το περίπτερο που πήρε ο συνάδελφος «έτσι για να υπάρχουν». Αν το σκεφτείτε στο γραφείο τρώμε καθημερινά πολλά παραπάνω απ’ όσα «πρέπει».

Όλα αυτά τα κεράσματα στο γραφείο είναι την ίδια στιγμή τέλεια, αλλά και επιβαρυντικά. Βλέπετε, ούσα σε μια καρέκλα γραφείου, με μια οθόνη υπολογιστή μπροστά σας δεν χρειάζεται να πεινάτε, ακριβώς, για να φάτε. Θα φάτε απλώς για να νιώσετε καλύτερα.

Την στιγμή που η πλήξη ή η κούραση θα «χτυπήσει κόκκινο», εκείνη ακριβώς τη στιγμή θα αναζητήσετε κάτι γλυκό ή αλμυρό (ο καθένας έχει τα γούστα του) για να σας «τονώσει», να σας βγάλει λίγο από τον κόσμο των Mac και των Windows και με τη γεύση να εξαπλώνεται στον ουρανίσκο σας, να «φύγετε» για λίγο από το έργο που πρέπει να φέρετε εις πέρας. Μόλις διαβάσαμε και τον ορισμό του comfort food μεταξύ άλλων.  

Ε λοιπόν αυτό έχει ένα τίμημα. Οποιο συναίσθημα κι αν είναι αυτό που προκαλεί την ανάγκη σας να «τσιμπήσετε» κάτι (πέρα από το μεσημεριανό σας φαγητό ή πιθανώς και τα φρούτα που παίρνετε μαζί σας), δεν σας προσφέρει τίποτα άλλο εκτός από επιπλέον, κενές θερμίδες. 

Η ολλανδική εταιρεία τροφίμων Kallø πραγματοποίησε έρευνα για να υπολογίσει πόσες περίπου είναι οι θερμίδες που λαμβάνουμε από όλες αυτές τις φορές που τρώμε χωρίς να υπάρχει λόγος και ο αριθμός που προέκυψε είναι εντυπωσιακός ή μάλλον εντυπωσιακά ανησυχητικός.

Δείτε τον αριθμό των θερμίδων που καταναλώνετε στο γραφείο μέσα σε ένα χρόνο στο bovary.gr


Πηγή