Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Νιώθεις εξάντληση: Ρόφημα με τζίνσενγκ για τόνωση και ενέργεια!

Οι απαιτήσεις της καθημερινότητας προκαλούν άγχος, κούραση, διαταραχές της μνήμης και κακή διάθεση.

Εάν δουλεύετε πολύ και έχετε άγχος, το τζίνσενγκ θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίζετε πιο αποτελεσματικά την σωματική και ψυχική εξάντληση.

Αποτελεί ένα από τα πιο μελετημένα βότανα διεθνώς. Στην πλειονότητά τους οι επιστημονικές έρευνες έχουν καταλήξει στην ίδια διαπίστωση: ότι τονώνει τον οργανισμό και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Αμερικανικές και καναδικές μελέτες, μάλιστα, έχουν αποδείξει ότι μειώνει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, βελτιώνει την καρδιακή λειτουργία και βοηθάει τον οργανισμό να αναρρώσει γρηγορότερα έπειτα από κάποια σοβαρή εγχείρηση.

Το τζίνσενγκ αυξάνει τα αποθέματα ενέργειας, την αντοχή, υποστηρίζει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, ενισχύει τη μνήμη και μετριάζει τον πόνο. Πιστεύεται, μάλιστα, ότι συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου, βελτιώνει την καρδιαγγειακή και σεξουαλική λειτουργία, βοηθάει στην ανάρρωση μετά από θεραπεία με ακτινοβολία, ενώ μειώνει και το σάκχαρο.

Πώς να το φτιάξετε

Bράζετε 0,6-6 γρ. κομμένης ή σε σκόνη ρίζας και πίνετε το ρόφημα 1-3 φορές την ημέρα, ενώ σε μορφή κάψουλας παίρνετε 200-600 mg την ημέρα.

Παρενέργειες

Tο τζίνσενγκ δεν προκαλεί σημαντικές παρενέργειες. Όμως, εάν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, δεν πρέπει να το πάρετε αν δεν συμφωνήσει και ο γιατρός σας.

Διαβάστε επίσης:

Το ιδανικό σνακ για να νικήσετε την απογεματινή νύστα στο γραφείο

Οι 7 καθημερινές συνήθειες που σας «κλέβουν» την ενέργεια


Πηγή