Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης: Κρίθηκε παράνομη η απεργία -Είχε προσφύγει εναντίον της ο Θ. Πλεύρης | ΥΓΕΙΑ

Παράνομη κρίθηκε η απεργία στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.

Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης προχώρησαν σήμερα σε 24ωρη απεργία. Αυτή είχε να κάνει με την απόφαση του υπουργείου Υγείας να ανασταλούν οι εφημερίες, με στόχο τη μετατροπή του Παίδων Πεντέλης σε MEGA Εμβολιαστικό Κέντρο παιδιών.

Στα αιτήματά τους ζητούσαν να συνεχιστεί απρόσκοπτα η συμμετοχή του Νοσοκομείου στο πρόγραμμα εφημεριών του Λεκανοπεδίου, δηλαδή καθημερινές εφημερίες 08:00-14:30 και 24ωρη εφημερία κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και δεύτερη Κυριακή του μήνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι εργαζόμενοι του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης και του εμβολιαστικού κέντρου πραγματοποίησαν συνέλευση χθες, παρουσία του προέδρου και του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, όπως και του ΔΣ της ΟΕΝΓΕ, και από τη στιγμή που το υπουργείο Υγείας «εμμένει στη στάση του να υλοποιήσει τις ειλημμένες αποφάσεις για απόσυρση του νοσοκομείου από τις 24ωρες εφημερίες», αποφάσισαν 24ωρη απεργία για σήμερα, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας του εμβολιαστικού κέντρου.

Η θέση του υπουργείου Υγείας για την απεργία

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε λίγο αργότερα ότι «μετά την κήρυξη απεργίας εν μέσω πανδημίας από ιατρούς στο Παίδων Πεντέλης, με απόφαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, δόθηκε εντολή να γίνουν όλες οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες για την κήρυξη της απεργίας παράνομης και καταχρηστικής, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και να εκτελεστούν στο ακέραιο οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί παιδιών κατά του Covid-19 στο συγκεκριμένο νοσοκομείο».

Το υπουργείο Υγείας σημείωσε επίσης, ότι στις 10:30 κατατέθηκε αγωγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών για να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία.

Η απόφαση έγινε γνωστή προ ολίγου, με την απεργία να κρίνεται παράνομη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πλεύρης: Προσφύγαμε στη Δικαιοσύνη για την προάσπιση της δημόσιας υγείας

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους προσέφυγε κατά της απεργίας στο Παίδων Πεντέλης.

«Ο κ. Ξανθός και ο ΣΥΡΙΖΑ ίσως επιθυμούν λόγω της 24ωρης απεργίας να μη γίνουν ή να καθυστερήσουν τα άνω των 300 ραντεβού που έχουν προγραμματιστεί για εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών στο Παίδων Πεντέλης και τη μη λειτουργία κρίσιμων δομών εν μέσω πανδημίας» αναφέρει αρχικά, και προσθέτει:

«Ως υυπουργός Υγείας οφείλω να διασφαλίσω τη δημόσια υγεία και την απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στο ΕΣΥ. Η προσφυγή στη δικαιοσύνη για την κήρυξη της απεργίας παράνομης και καταχρηστικής είναι αυτονόητη για την προάσπιση της υγείας των πολιτών».


Πηγή