Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Οι ασυνήθιστες τροφές που θα γίνουν μόδα το 2018: Καφές με εκχύλισμα μανιταριού και ο ιβίσκος στο πιάτο

Αν πιστέψει κανείς τις προβλέψεις της Whole Foods, τότε την ερχόμενη χρονιά θα σερβίρονται κάποια ιδιαίτερα ασυνήθιστα ροφήματα.

Η αμερικανική εταιρεία έκανε μία λίστα με τα διατροφικά trends που αναμένεται να επικρατήσουν το 2018 και σύμφωνα με αυτή τα μανιτάρια αλλά και τα λουλούδια θα βρουν νέα θέση στο τραπέζι.

Ποικιλίες μανιταριών έχουν καθιερωθεί ποια ως διατροφικά συμπληρώματα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Την επόμενη χρονιά όμως, γράφει το TIME αναλύοντας τις προβλέψεις της Whole Foods, κάποιες ποικιλίες θα χρησιμοποιούνται ως εκχύλισμα για τον καφέ, το τσάι ή τη σοκολάτα. Επίσης, μανιτάρια θα χρησιμοποιηθούν ακόμη πιο πολύ σε σειρές σαπουνιών αλλά και προϊόντων περιποίησης μαλλιών.

«Τάση» όμως είναι και τα λουλούδια στο πιάτο. Ετσι, το 2018 αναμένεται να γίνει μόδα η κατανάλωση ιβίσκου και τριαντάφυλλων, μεταξύ άλλων.

Την επόμενη χρονιά επίσης πολλοί θα σταματήσουν να πετούν τις ρίζες ή άλλα τμήματα των λαχανικών που έως τώρα θεωρούνταν σκουπίδια. Γιατί η «μόδα» θέλει σνακ όπως τουρσί από φλούδα καρπουζιού, σαλάτα με ρίζες μπρόκολου ή πέστο από το πράσινο τμήμα των παντζαριών.

Τέλος, η Whole Foods προβλέπει ότι θα γίνουν ακόμη πιο δημοφιλή τα ροφήματα με κουρκουμά, αλλά και η σκόνη της σπιρουλίνας και του κάλε.


Πηγή